Magda Duran i Eloi Palau: el futur del ciclisme català

2 minuts de lectura

La Federació Catalana de Ciclisme ha organitzat, com cada any per aquestes dates, la Festa de Cloenda del ciclisme català. Una cita que exemplifica el canvi de temporada i que premia les actuacions individuals o els clubs més destacats. En un 2016 olímpic, tots els ciclistes catalans presents a Rio van tenir la seva quota de reconeixement. Entre ells, José Antonio Hermida, premiat per la seva trajectòria. De tots els guardonats ens fixem en els més joves. Magda Duran i Eloi Palau es van endur el premi revelació 2016. Tots dos formen part de dues disciplines que malden per fer-se un espai als mitjans de comunicació. I de tots dos, de ben segur, n’haurem de parlar i força en els propers anys.

Magda Duran: la ciclista que ho guanya tot

Fa anys que Magda Duran apunta maneres amb un domini incontestable en les categories inferiors. El 2016, en edat júnior, no ha estat una excepció. Sens dubte, va ser al mes de juliol quan va rubricar la seva condició de gran talent del ciclisme català. Als campionats d’Espanya BTT XCO va ser capaç de penjar-se 3 ors. Dos individuals i un altre en una prova de relleus. Caldrà veure si és capaç de mantenir aquest domini implacable en les proves sub 23 i elit a la qual està predestinada el 2017. En aquesta modalitat, Duran també ha brillat en escena internacional. Va ser 4a a Meribel i ha acabat 3a a la general de la Copa de França.

duran_6

 

En ciclocròs, Magda Duran havia començat l’any sorprenent a tothom amb un triomf al Campionat estatal júnior. Va vèncer amb solvència, amb més d’un minut i mig de marge sobre la segona classificada. En categoria Elit, la ciclista de Cardedeu ha aconseguit recentment bons resultats a la Copa Catalana. Aquest mateix mes de novembre, per exemple, ha obtingut el triomf absolut a La Garriga. En aquesta disciplina, Duran pot fer un tàndem de por amb el talentós Jofre Cullell.

Eloi Palau: un any rodó

A Viladrau tenen un esportista de referència, com a mínim, per a la propera dècada. Eloi Palau ha aconseguit una proesa aquest 2016: s’ha proclamat campió d’Espanya, Campió d’Europa i Campió del Món de Biketrial en categoria Júnior. Per si fos poc, ho ha arrodonit amb actuacions de mèrit a la Copa del Món. En aquesta cita ha acabat en 9a posició final. De fet, va ser quart en la prova disputada a Cracòvia (Polònia). Palau ha demostrat una fiabilitat notòria per a un ciclista de la seva edat. Als mundials, per exemple, va respondre sota pressió i va superar el francès Vallée en la darrera zona de la prova.

Forjat al Centre de Tecnificació Esportiva del Ripollès, Palau és el referent d’una fornada de joves esportistes que volen replicar els èxits aconseguits amb anterioritat per mites de l’esport català com Ot Pi, les germanes Abant o bé Dani Comas. De talent, és evident, no els en falta.

1_476