Com sempre, 21 etapes del Tour que durant tres setmanes recorreran 3.470 km en un recorregut una mica escapçat, ja que, si dividíssim França en dues meitats, la gran majoria de les etapes es disputaran en la seva part sud. Del 29 d’agost al 20 de setembre es preveu un gran espectacle esportiu a França.
Es tracta també d’un recorregut en el qual la mitja muntanya hi té molta presència i, com acostumen a fer en els últims anys, els organitzadors han volgut distribuir els quilòmetres en ascens no només als Alps i als Pirineus, sinó també al Massís Central, als Vosges i al Jura. L’altra característica habitual en els darrers temps són els recorreguts curts, passant només un dia dels 200 km.
Si tens la sort de poder veure totes les etapes no ho desaprofitis. Si n’has de fer una tria, aquestes són les cinc etapes del Tour que no et pots perdre!
Divendres 11 de setembre. 13a etapa: Châtel-Guyon>Puy Mary Cantal (191,5 km)
La primera gran etapa d’aquest Tour no arriba fins la tretzena jornada. Després d’un ràpid i força suau pas pels Pirineus, els corredors s’encararan cap a l’Atlàntic primer i cap al Massís Central després, on espera aquesta etapa puja i baixa, amb set ports de muntanya i 4.400 metres de desnivell positiu. L’última pujada, al Puy Mary, compta amb tres quilòmetres finals per sobre de l’11% de desnivell que es poden fer molt llargs.
Diumenge 13 de setembre. 15a etapa: Lyon>Grand Colombier (174,5 km)
Etapa espectacular al massís del Jura. El cim del Grand Colombier té quatre carreteres que hi ascendeixen i els ciclistes pujaran per tres d’elles. Els dos primers ports, el Monteé de la Selle de Fromentel i el Coll de la Biche, de primera categoria i amb desnivells mitjans de més del 8%. L’ascensió final, que arriba a dalt del Grand Colombier, és una llarga pujada de 17,4 km que es mereix la seva qualificació de categoria especial.
Dimecres 16 de setembre. 17a etapa: Grenoble>Méribel Col de la Loze (170 km)
Tot i tenir un quilometratge relativament curt, podem considerar que aquesta és l’etapa reina del Tour 2020. El motiu són els dos colossos ports que els ciclistes hauran d’afontar. Primer, tot un clàssic com el Col de la Madeleine, 17,4 km amb un desnivell mitjà del 8,4% i sense moments de descans. Al final, l’ascensió al Col de la Loze, a dalt de l’estació d’esquí de Méribel. Són 21,5 km que acaben a una alçada de 2.304 metres, el punt més alt d’aquest Tour. Per si fos poc, els últims cinc quilòmetres són infernals, amb rampes que arriben al 24% de desnivell.
Dijous 17 de setembre. 18a etapa: Méribel>La Roche-sur-Foron (175 km)
Sense temps per descansar del dia anterior, els corredors hauran d’afrontar una nova etapa alpina marcada per cinc ascensions. Entre aquestes sobresurt l’última que és puntuable, al Plateau des Glières, amb 6 km inicials a l’11,2% i un tram final de dos quilòmetres sense asfaltar. Des d’allà, 30 km més fins la línia de meta amb encara més pujades i baixades.
Dissabte 19 de setembre. 20a etapa: Lure>La Planche des Belles Filles (36,2 km)
La única etapa contra el cronòmetre del Tour 2020 no arriba fins la penúltima jornada. Si la classificació general encara no està decidida pot ser una jornada apassionant. Sobretot perquè no es tracta d’una contrarellotge de les més habituals. Els seus 30 primers km plans es complementen amb els sis últims de la dura pujada a la Planche des Belles Filles. Dues contrarellotges en una.