Centenars d’entitats s’adhereixen al Manifest de l’Esport pel 25N

1 minut de lectura
Del 19 al 29 de novembre un munt d’entitats vinculades a l’esport es mullen contra la violència masclista.

Un any més el Manifest del món de l’Esport promogut pel Consell Català de l’Esport ha tingut una gran acollida entre les entitats esportives catalanes. La crida a sumar-se al compromís ja compta amb prop de 500 entitats adherides en plena jornada reivindicativa del 25N. El text, com és obvi, manifesta fermament el rebuig absolut a qualsevol tipus de violències, especialment les que afecten les dones.

El missatge de tolerància zero davant els agressors masclistes enguany va acompanyat per la difusió de la guia “La violència sexual a l’esport”, que fa uns mesos va estrenar una nova versió i que compta amb un vídeo explicatiu molt potent que val la pena veure.

https://www.youtube.com/watch?v=XGnMoo0iDxg

Les entitats esportives que ho vulguin encara es poden adherir al manifest clicant aquest enllaç.

Manifest de l’Esport – 25N

Des del món de l’Esport, denunciem tots els tipus, formes i àmbits de violències masclistes existents i volem reiterar el nostre suport i empatia amb les supervivents i el seu entorn. No podem continuar consentint que les dones visquem amb por, amb la nostra llibertat coartada per l’amenaça d’unes violències i agressions sexuals que ja haurien d’estar desterrades d’una societat democràtica i lliure.
Des del món de l’Esport, volem emfatitzar accions, individuals i comunitàries, per l’erradicació de les violències masclistes. Accions que són font de suport i resiliència per a les supervivents, que demostren el nostre compromís, implicació, coratge i ètica, per fer-les sentir que “no estan soles”, abans, durant i després de qualsevol agressió masclista.
Perquè amb la formació d’aliances i complicitats des de l’Esport podem construir un teixit comunitari i una xarxa de recursos que siguin font de salut i qualitat de vida per a totes les dones i col·lectius oprimits d’aquesta societat. Estimar, només es pot fer des de la llibertat, la igualtat i el respecte.
Per una vida i un esport, lliure de violències masclistes!