Martin Fourcade, campió olímpic en persecució

2 minuts de lectura
La primera medalla per als esportistes de casa nostra ha arribat aquest dilluns al migdia. Martin Fourcade s’ha exhibit al circuit de Pyeongchang.

Després d’un cicle olímpic impecable, amb rècords de tota mena i un domini inaudit a la copa del món, el debut a Corea del Sud de Martin Fourcade va ser decebedor. 10km d’esprint que se’n van anar a n’orris al primer camp de tir. Tres errades consecutives i adéu a les opcions del primer podi. El de La Llaguna va lluitar per no enfonsar-se i va anar recuperant posicions fins a entrar a la línia de meta al 8è lloc. Un resultat meritori per a qualsevol biatleta. Un desastre per al banderer de França, que aquesta temporada ha pujat al podi en totes les curses de la copa del món de biatló.

24 hores després Fourcade tenia una oportunitat d’or per refer-se. La prova de persecució (12,5km, quatre camps de tir) ha estat l’escenari en què el millor biatleta del món ha decidit exhibir-se superant sense problemes a tots els rivals. Partint amb més de 20 segons de retard sobre Peiffer i amb el dorsal número 8, ha anat de menys a més fins a completar una entrada magistral a la línia de meta. Fourcade ha començat amb paciència. En lloc de demostrar la seva velocitat sobre els esquís, ha seguit un ritme constant fins al primer camp de tir. Una errada l’ha obligat a fer una volta de penalització, però no ha perdut temps respecte als seus principals rivals.

fourcade2

Al segon camp de tir s’ho ha pres amb calma. Amb molta calma. Els seus rivals directes completaven els cinc dispars a bon ritme, però Fourcade deixava passar els segons entre una diana i l’altra. Tranquil·litzar el cos, reduir pulsacions, augmentar les opcions d’èxit per tornar a agafar confiança. Un camp de tir perfecte però completat amb 43,1 segons. El segon biatleta més lent dels 60 finalistes. L'”anem lents perquè anem lluny“, transportat a la neu.

El lluïment final

A partir d’aquí Fourcade ha accelerat també dalt dels esquís. S’ha enfilat a la segona plaça abans d’afrontar el tercer camp de tir. Ja a bon ritme i, de nou, immaculat. A partir d’aquí la cursa no ha tingut color. Fourcade s’ha lluït en solitari, ha completat un darrer camp de tir perfecte ja amb més de mig minut d’avantatge sobre els rivals i ha deixat fluir les emocions fins a la meta. El podi, per cert, l’han completat el sorprenent suec Samuelsson i l’alemany Doll. Els noruecs, un cop més, s’han quedat amb la mel als llavis.

És la tercera medalla d’or als Jocs per a Fourcade, que revalida el triomf assolit a Sotxi i es converteix en el primer biatleta de la història en encadenar dos ors consecutius en la persecució olímpica.

En els propers dies tindrà quatre opcions més de medalla: la cursa individual, la sortida en massa, els relleus masculins i els relleus mixtes. En totes elles Fourcade parteix com a favorit al podi. Superarà els dos ors i una plata de Sotxi?