Pau Gasol encara té corda

1 minut de lectura
20 anys després de la seva sortida camí als Estats Units i Memphis arribava el moment del retorn a les pistes de Pau Gasol amb la samarreta del Futbol Club Barcelona. Al Palau Blaugrana i en partit d’Euroleague, l’única competició que resta al palmarès de clubs de l’estrella de Sant Boi.

Jasikevicius donava el premi als espectadors que, sense poder ser al Palau, esperaven el moment del debut davant la televisió regalant la titularitat a Gasol. La falta de ritme competitiu, després de més de dos anys aturat, era una evidència insalvable.

Com també ho és la qualitat sobre les pistes, i Gasol la demostrava des del primer minut, amb qualitat per resoldre sota el cèrcol o des de la mitja distància i una visió de joc absolutament envejable.

Pau Gasol celebrant una acció amb Rolands Smits – @fcbbasket

I una bona dosi de minuts només començar el seu segon periple al Barça. Amb tres tandes de poc més de 4 minuts -13 en total-, Pau Gasol en va tenir prou per anotar 9 punts i capturar 4 rebots, tot i que també es va fer més que evident la falta de tacte que anirà recuperant amb els partits, si el físic el respecta.

En qualsevol cas, el que sí que va transmetre van ser les sensacions d’un jugador que ha vingut a aportar qualitat i experiència a un conjunt que aspira a aconseguir tots els títols. Veurem si el diumenge a les 18:30, davant del Real Madrid, un altre cop al Palau Blaugrana, el jugador disposa de nous minuts i oportunitats de recuperar el ritme.

Derrota del Barça en un partit intranscendent abans dels playoffs

Pel que fa al conjunt de Saras, ja classificat matemàticament com a primer de la fase regular, es va prendre el partit per fer proves i donar minuts als menys habituals. Que d’altra banda no vol dir que busqués la màxima intensitat als seus jugadors.

Sempre a remolc i amb una defensa bastant absent al primer quart. El Barça no es va trobar còmode i amb avantatge en cap moment de l’enfrontament. Semblava clar que els de Trincheri buscaven la victòria amb molta més intensitat.

Calathes no ha jugat el seu millor partit – @fcbbasket

El marcador al final del tercer quart, 55 a 60, feia pensar en un final igualat, però l’encert ofensiu de Baldwin des de fora i Reynolds des de dins, obrien una escletxa que acabaria resultant completament insalvable.

Finalment, el 72 a 82 final, deixava ben palès quin era l’equip que s’estava jugant la classificació a playoffs i quin ja tenia la feina feta.