Anna Caula, en la seva primera intervenció com a secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física / GENCAT

Anna Caula, nova secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física

3 minuts de lectura
Aquesta setmana s’ha fet efectiu el relleu al capdavant de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física.

Anna Caula i Paretas (Girona, 1971) és la nova secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya després de ser nomenada aquest dimarts pel Govern. Caula és una cara ben coneguda de l’esport català després d’exercir com a entrenadora de l’Uni Girona entre 2008 i 2014 i assumeix el càrrec “amb molta il·lusió i respecte, amb la voluntat d’escoltar un sector que conec i que m’estimo moltíssim per construir plegats i enriquir-lo“. La gironina està convençuda que “l’esport ha de ser una eina de transformació social i un pilar del país, molt lligat a la salut, la recerca, el turisme i l’empresa” i ha promès “treballar per dotar aquest teixit esportiu del màxim de recursos“.

Caula pren el relleu de Gerard Figueras, que havia exercit el lideratge de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física des de 2016. El vilanoví s’ha mostrat agraït per la tasca feta pel seu equip de treball i per “la pinya feta amb el teixit esportiu del país” i ha volgut destacar la feina feta pensant en l’horitzó de Pirineus-Barcelona 2030: “Hem fet costat a clubs, federacions, consells esportius, professionals, a l’esport femení i l’esport inclusiu, i hem teixit aliances per projectar el país i posar els fonaments per portar uns Jocs d’Hivern a casa nostra“.

Anna Caula és la segona dona que exercirà de secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física després de la tasca duta a terme per Anna Pruna entre l’any 2006 i 2011. La gironina assumeix aquesta responsabilitat després d’un lustre marcat per la seva dedicació política al Parlament. Caula va ser escollida diputada per primera vegada el 2015 i ha exercit de portaveu del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya i com a vicepresidenta primera de la mesa abans d’afrontar aquest nou càrrec.

Anna Caula, en la seva primera intervenció com a secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física / GENCAT

Una cara coneguda del bàsquet català

Abans d’exercir de representant política, però, Caula havia forjat una extensa activitat en el món de l’esport i del bàsquet. Durant el seu període d’entrenadora l’Uni Girona va ascendir a la Lliga Femenina i va començar a despuntar a l’elit amb un doble segon lloc a la màxima competició estatal, una presència a la final de la Supercopa i dues participacions a la Copa de la Reina. Caula va contribuir a forjar l’èxit de les de Fontajau, que ha anat acompanyat d’un palmarès creixent en els darrers anys amb un projecte esportiu ja plenament consolidat.

Caula també va dirigir la selecció espanyola femenina de bàsquet en categoria sub20 entre 2012 i 2014, amb un resultat excel·lent de dos ors i una plata al campionat d’Europa. Des de 2014 és directiva de l’Uni Girona i al llarg de la seva trajectòria també ha entrenat altres clubs de bàsquet gironins com el Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEIEG), el CB Banyoles, el CE Maristes Girona i el CE Santa Eugènia. A més, ha estat responsable del programa de tecnificació de les comarques gironines, ha estat entrenadora superior de la Federació Espanyola de Bàsquet i de la selecció catalana mini femenina amb la Federació Catalana de Bàsquet.

Un “revulsiu” per a l’esport femení

L’arribada d’Anna Caula a la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física vol ser un “revulsiu” per a l’esport del país. Ho ha assegurat Laura Vilagrà, consellera de la Presidència, que ha recalcat que el mandat que tot just comença serà “la legislatura de l’esport, al qual caldrà donar-li més visibilitat, projecció i reconeixement, especialment a l’esport femení“. Vilagrà també ha assegurat que el Govern “serà l’aliat dels agents esportius i treballarà per aportar recursos a un sector que ha patit molt. Ho farem en equip i amb un lideratge compartit“.

En l’acte de presa de possessió també hi ha estat present el nou director del Consell Català de l’Esport, Aleix Villatoro Oliver, que ha estat nomenat per l’executiu català i que substituirà Antoni Reig, que ha exercit aquest càrrec els últims cinc anys. Entre la resta d’autoritats presents en l’acte, cal destacar la presència dels presidents de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Gerard Esteva; els cinc representants territorials de l’Esport; els directors del CAR, l’INEFC i el Canal Olímpic de Catalunya, Ramon Terrassa, Eduard Inglés i Jordi Congost, respectivament; exsecretaris generals de l’Esport i diverses personalitats del món esportiu i polític del país.