7 coses que el Fiscal General de l’Estat podria perseguir

2 minuts de lectura

Davant la successió de les prohibicions i suspensions reiterades del Tribunal Constitucional, la persecució de la Fiscalia General de l’Estat i les ordres amenaçadores per part del govern espanyol d’aquests dies, aprofitem que encara no han tancat l’accés lliure a internet per fer unes quantes propostes a veure si d’aquesta manera ens deixen de tocar els nassos. Totes elles, és clar, vinculades a l’esport.

Distinció entre esportistes de primera i de segona classe

Allò de la igualtat d’oportunitats desmentit amb contundència cada cop que analitzem salaris, gènere i orígens. En l’esport n’hi ha exemples a cabassos. Un d’ells, de responsabilitat pública estatal, el greuge entre els ingressos per beques que pateixen els esportistes paralímpics envers els seus companys olímpics.

Ignacio Ávila i Joan Font, vigents campions del món de ciclisme en pista
Ignacio Ávila i Joan Font, vigents campions del món de ciclisme en pista

Cosificació de les dones en l’esport

En els darrers anys la cosificació de les esportistes en el tractament informatiu de certa premsa ha generat un debat encès. Sembla, però, que la fiscalia no té cap intenció de perseguir mitjans que continuen denigrant la dona. Posats a treballar una miqueta, podria actuar d’ofici contra els esdeveniments esportius que continuen utilitzant hostesses en competicions masculins, ja sigui a Montmeló o al Godó.

990_1494332123013

Jose Luis Mendoza

El fundador i president de la UCAM de Múrcia, partícip d’11 de les 17 medalles olímpiques d’Espanya als Jocs de 2016, té un bon historial al darrere. Més enllà de les seves relacions amb el Vaticà, protagonistes dels famosos “vatileaks”, i de les seves proclames homòfobes (“el matrimonio homosexual es una abominación a los ojos de Dios”), ha dut a terme diverses edificacions irregulars en els darrers anys.

mendoza_papa

Nacionalitzacions exprés

La nacionalitat via carta de naturalesa l’expedeix el Consell de Ministres espanyol a la babalà. Quan un esportista sembla que pot triomfar en nom d’Espanya, com Orlando Ortega, els tràmits s’acceleren. En d’altres casos la decisió segueix el procediment ordinari. Adel Mechaal, resident a Catalunya des de ben petit, li van negar el tràmit i va haver d’esperar quatre anys des de la majoria d’edat a disposar de la nacionalitat espanyola.

fotonoticia_20160820135616_980

Els símbols feixistes a les grades

A les grades esportives hem vist més sovint banderes neonazis, on hem escoltat crits racistes i homòfobs i també pancartes a favor de la violència masclista. En ple 2017 hi continuen havent grups organitzats que promouen i difonen valors feixistes a cara descoberta.

Ultra-sur-6

Els responsables de l’Operació Port

L’operació més famosa contra el dopatge s’ha acabat convertint en un ridícul històric tancat sense identificar els clients d’Eufemiano Fuentes i que l’Agència Mundial Antidopatge encara continua intentant esclarir, tal i com ha publicat aquesta setmana el NY Times. Seria interessant, també, que investigués els responsables d’haver allargat un procés fins al punt que el delicte ja hagi prescrit.

Deportes_132499778_6827659_1706x960

El Guàrdia Civil agressor de la Vuelta

Una dels grans esdeveniments esportius recents celebrats a l’estat espanyol ha ofert una imatge de contundència per part de la Guàrdia Civil només comparable amb la seva fermesa cercant urnes i paperetes. Un dels seus membres va agredir un aficionat empentant-lo contra una moto durant la prova.

https://www.youtube.com/watch?v=bWY7f0ulkrY