Bàsquet: una pallissa per salvar els mobles
El partit de la selecció espanyola es jugava a cara o creu: si guanyava, els d’Scariolo es mantenien vius. Si perdien, quedaven eliminats per la via ràpida. Conscients de la situació, Ricky Rubio, Sergio Llull, Pau Gasol i companyia van posar la directa des dels primers instants de partit que van convertir en un monòleg constant fins arribar a diferències d’impacte ratificades pels 50 punts al final: 109 a 59 contra una Lituània que arribava invicte però que, cal dir-ho tot, amb la derrota s’assegura quedar 1a o 3a de grup i evitar els Estats Units fins a una hipotètica final. Espanya haurà de lluitar contra l’Argentina en el darrer partit de la fase de grups. Haurien d’aprendre de la intel·ligència dels lituans i cercar la 3a plaça. La 1a ja no és al seu abast.
Hoquei: Una classificació agònica
La selecció espanyola femenina havia començat el torneig olímpic amb mal peu: 3 derrotes en 3 partits i la necessitat de vèncer dos partits per tenir alguna opció remota d’accedir als quarts de final. Cristina Guinea, Xantal Giné, Carola Salvatella i companyia han aconseguit la proesa. Van superar Alemanya per 2 a 1 i ahir van guanyar contra Corea del Sud per 3 a 2 després de remuntar el gol inicial de les asiàtiques amb dianes de Begoña García, Lola Riera i Glòria Comerma. Hores més tard d’acabar el partit, la victòria de Nova Zelanda contra la Xina (3-0) certificava la 4a plaça de les jugadores catalanes. S’enfrontaran a la potent Gran Bretanya (5 partits, 5 victòries) als quarts de final.
Waterpolo: cada cop més solvents
Després d’un partit de debut absolutament erràtic contra els Estats Units l’equip liderat pels gols de Maica García, Judit Forca, Roser Tarragó i companyia ha donat la cara i ha vençut Hongria (11-10) i la Xina (12-8) en un altre partit dur disputat a les aigües singulars de la piscina de Rio. En aquest darrer partit les tres jugadores esmentades van anotar 7 gols i Bea Ortiz en va marcar un altre. Jugaran els quarts de final contra Rússia i partiran com a favorites per accedir a les semifinals.
Vòlei Platja: No lluitaran per les medalles
Pablo Herrera, fent parella amb Adrián Gavira, arribava a Rio disposat a accedir a les eliminatòries i jugar-se les garrofes als quarts de final per accedir a la lluita per les medalles. Una derrota inoportuna contra el Qatar a la fase de grups, però, els havia regalat un enfrontament complicadíssim als vuitens de final contra la parella brasilera favorita al podi formada per Cerutti i Schmidt. En el partit de vuitens van donar espectacle i van plantar cara al primer set, resolt per 24 a 22 favorable als brasilers. Al segon set, 21 a 13 i derrota per 2 a 0. Adéu a Rio de Janeiro.
Ciclisme en pista: missió impossible
La classificació d’Helena Casas per als Jocs Olímpics fent parella amb Tania Calvo a la prova de velocitat per equips incloïa en el paquet un bitllet per al Keirin i un altre per a la prova de velocitat individual. Al Keirin Helena Casas no va poder classificar-se per a les semifinals després de ser 4a a la seva sèrie i de ser 3a a la repesca. En les dues curses d’aquesta prova que combina velocitat i estratègia, la de Vila-seca va oferir un gran paper lluitant de tu a tu amb algunes de les millors ciclistes del món.
Tennis: una altra gran batalla
El partit de semifinals entre Juan Martín Del Potro i Rafa Nadal va oferir punt espectaculars, tensió constant, remuntades sorprenents i tots els ingredients que us vinguin a la retina per imaginar un excel·lent partit de tennis. Aquesta vegada, però, la moneda va sortir creu i Nadal va sortir derrotat per 5 a 7, 6 a 4 i 7 a 6. El manacorí encara aspira a pujar al podi per segona vegada, en aquest cas per penjar-se el bronze. Haurà de superar el brillant Nishikori.
Golf: Sergio García no arrenca
Tot i fer un primer tram de circuit especialment bo que el va portar a situar-se 4 cops sota par, el castellonenc va tornar a mostrar-se tan irregular com en la jornada anterior i va cometre alguns boogeys inesperats. Després de completar els 18 forats, una targeta d’un cop sota par que el deixa al 22è lloc de la general i molt lluny de la lluita per les medalles. Encara que en la darrera jornada del campionat recuperi el seu millor nivell, les tres primeres jornades li passaran factura.
Handbol: la primera derrota de França
L’ensopegada d’una de les seleccions que aspira a l’or a Rio de Janeiro i que compta amb el nord-català Ludovic Fàbregas a l’equip va arribar després d’un partit molt igualat contra la sempre imprevisible Croàcia resolt amb victòria dels balcànics per 29 a 28. També va perdre el Qatar de Valero Rivera contra Dinamarca (26-25, i es complica la vida) i el Brasil de Jordi Ribera només va poder empatar contra Egipte (27-27).