Com a Rio de Janeiro. Així és com han competit les gimnastes que han acudit a la Copa del Món de Kazan, a Rússia, on s’ha preparat tant el programa com les instal·lacions de la mateixa manera que estaran als Jocs Olímpics. D’aquesta forma, aquest torneig ha sigut un assaig general per a la gran cita, que tindrà lloc a mitjans d’agost.
Abans de començar ja es preveia el podi de la classificació general, i tot i que les primeres posicions han estat a l’inrevés, s’ha encertat el nom de les gimnastes: or per a Margarita Mamun, plata per a Yana Kudryavtseva i bronze per a Aleksandra Soldatova. Totes tres competien a casa, i totes tres es juguen les dues places per anar als Jocs. Yana va fallar a masses, i Mamun va obtenir una de les notes més altes que s’han vist mai(19.400), fent així que s’emportés l’or.
Fa un any, en aquesta mateixa Copa, va començar el calvari per a Kudryavtseva, la lesió que ha arrossegat fins fa poc i que li ha impedit entrenar i competir amb normalitat. Per un motiu més aviat psicològic, per por a tornar-se a lesionar, va decidir no estar a la final de cinta. En comptes de substituïr-la Kseniya Moustafaeva, que era la primera reserva, ho va fer Laura Zeng.
Soldatova, en ser la russa amb menys nota, només va poder disputar la final de masses, on va aconseguir la plata. No va estar del tot fina durant els dos dies del torneig, ja que va tenir alguna caiguda d’aparell i elements no gaire nets. Mamun es va emportar l’or a la general i a la final de cinta i masses, plata a pilota i bronze a cèrcol.
La coreana Yeon Jae Son es va quedar a ales portes del podi a l’All Around, mentre que a les finals va aconseguir una plata, un bronze i dos quarts llocs. És una de les gimnastes més regulars del panorama internacional.
Melitina Staniouta no va començar del tot bé, amb errades a l’AA, tot i que després es va saber refer i va anar millorant a les tres finals en les quals va estar, on va aconseguir una plata i dos bronzes. Katsiaryna Halkina va sortir a menjar-se la pista durant tot el torneig. En general va competir força bé, molt regular, tot i que continua tenint problemes amb l’exercici de cinta, el que menys domina. La millor posició que va obtenir en una final va ser el quart lloc a cèrcol. Malgrat el seu nivell, les seves notes són més baixes perquè és la segona gimnasta nacional, encara que amb les russes això no succeeix.
La Copa de Kazan no va ser la competició de Salomé Pazhava, on va cometre errors importants tant a l’AA de divendres com a les finals de dissabte. A més, va tenir la mala sort de portar un CD defectuós, ja que a la final de cinta la música se li va aturar en mig de l’exercici, el va repetir per segon cop i es va tornar a parar en el mateix instant. Els jutges no li van posar nota, i per tant, va obtenir un 0.
La francesa Kseniya Moustafaeva va fer una bona competició malgrat algunes errades en els exercicis. Es va classificar per a la final de pilota i va quedar setena, empatada amb Marina Durunda. Cal tenir en compte que ha passat per una temporada força dura, amb lesions i una operació, i s’acaba de recuperar d’una apendicitis.
Durunda va actuar millor a la general que a les finals, on va tenir diverses errades, alguna caiguda d’aparell i imprecisions. Li falten molts aspectes per polir, com els girs o els genolls, però pot estar satisfeta tenint en compte per totes les dificultats que ha passat al llarg de l’any.
Neviana Vladinova, de Bulgària, va quedar catorzena a la classificació general i va entrar a la final de cèrcol gràcies a la seva interpretació de La Llista de Schindler, on va quedar cinquena amb una puntuació de 17.950. Varvara Filiou i Veronica Bertolini també van estar presents només en una final, la de cèrcol i cinta, respectivament. Filiou va quedar setena, i Bertolini quarta.
L’espanyola Polina Berezina va competir força bé a cèrcol i pilota, però va tenir algunes errades a cinta i masses. A la classificació general va acabar en vintiquatrena posició.
Pel que fa als conjunts, excepte l’ucrainès, van estar presents els millors del món. Rússia, que jugava a casa, es va emportar el títol general, per davant de Bielorússia, plata, i Israel, bronze. Les russes es van presentar amb un pentinat recollit i amb tupé en comptes del típic monyo, i amb un maillot que duia plomes, totalment penalitzable. Bulgària es va quedar a les portes del podi, a menys d’un punt de la cinquena classificada, las selecció japonesa. Espanya va finalitzar sisena amb 34.200 punts.
A la final de cinc cintes, Bulgària es va emportar l’or. S’han refet mentalment després de l’intent de suicidi de la seva companya i tornen a competir bé. La plata fou per Rússia, i malgrat que Israel no va fer un exercici gaire bo, va obtenir el bronze. Espanya es va quedar a les portes del podi, per davant de Japó. L’actuació de Bielorússia va ser força desastrosa, se’ls hi van caure diverses cintes, no van realitzar algunes dificultats… Això les va relegar a l’última posició.
El panorama de l’exercici mixte va ser diferent, encara que l’or va caure a les mateixes mans, a la selecció russa. Bielorússia es va saber recuperar de l’exercici de cintes i va guanyar la medalla de plata. La tercera classificada va ser Itàlia, a una centèssima de la plata, mentre que Israel va finalitzar quarta. Bulgària, Japó, Xina i Finlàndia foren les següents classificades, en aquest ordre. Un error durant l’All Around va impedir a Espanya estar a la final d’aquesta prova.
La capitana del conjunt alemany, Rana Tokmak, va anunciar la seva retirada a menys d’un mes dels JJoo, per motius de salut, una lesió que arrossega des de principis de temporada. Les properes competicions són la Copa del Món de Bakú, en dues setmanes, i un torneig preolímpic que es realitzarà a Itàlia el 16 de juliol on competirà aquest mateix país, Israel i Rússia.