Air Jordan i LeBron, la guerra pel preu de les seves bambes al llarg dels anys

1 minut de lectura

Dos dels millors jugadors de la NBA de les darreres dècades han estat Michael Jordan i LeBron James, i no només a la pista, també fora d’ella. El merxandatge que els envolta els ha reportat molts beneficis, i entre el mateix destaca el calçat que utilitzen. Les Nike Air Jordan van marcar un abans i un després, i les Nike LeBron sembla que van pel mateix camí. O almenys això es desprèn de la comparativa que us adjuntem.

Air-Jordan-1-Chicago-blog-showcase-1
Les Air Jordan
baixa
Les LeBron

Quan van sortir a la venda el 1985 les Air Jordan van augmentar de preu ràpidament. Dels 65 dòlars inicials s’han arribat a vendre a més de 200 dòlars. Malgrat tot, la taula recull els preus tenint en compte la inflació, i és sorprenent veure com el cost es manté constant al llarg dels anys, malgrat Jordan ja faci algunes temporades que no és a la pista. Per altra banda el cost de les LeBron ha augmentat lentament a través dels anys i ara ja quasi iguala les del mític 23.

Font: Business Insider
Font: Business Insider

Així, no és d’estranyar que Jordan segueixi sent milionari entre d’altres coses gràcies a Nike, un camí que LeBron tampoc vol desaprofitar.