Torna el Trofeu Internacional de Cúrling a Puigcerdà

1 minut de lectura
Aquest any 2021 reviscolen la majoria de competicions cancel·lades l’any passat arran de la pandèmia.

Com és habitual, amb l’arribada de l’octubre també entra en joc el torneig de referència d’aquest esport al nostre país. El Trofeu Internacional de Cúrling Vila de Puigcerdà es prepara per acollir de divendres a diumenge la quinzena edició d’un torneig que com tantes altres cites esportives es va haver de cancel·lar fa tot just un any per les restriccions associades a la Covid-19. El retorn d’aquest Trofeu arriba en plena forma, amb un cartell d’inscrits que supera la vintena d’equips i que compta amb formacions procedents d’Eslovènia, Itàlia, Estats Units, França, Suïssa, Euskal Herria, Andorra, Aragó i Catalunya.

El Curling Puigcerdà Pànxing és l’organitzador de nou d’aquesta competició, que es desenvolupa a la pista de gel del Club Poliesportiu Puigcerdà i que té trajectòria i galons per ser considerada una de les més importants del sud d’Europa en un esport amb força més tradició en països nòrdics i de l’Amèrica del Nord. Alhora, la celebració del torneig també és el tret de sortida d’una nova temporada per a la pràctica del cúrling a la Cerdanya.

La pista de gel de Puigcerdà tornarà a ser l'escenari de la competició
La pista de gel de Puigcerdà tornarà a ser l’escenari de la competició

La cita esportiva començarà divendres a la tarda i conclourà el diumenge al migdia amb la disputa de la final. Pel camí, diverses rondes de partits en què tots els jugadors procuraran afinar la precisió en el llançament i ser hàbils en la tàctica per guanyar la posició davant el conjunt rival. Fa dos anys el guanyador del torneig va ser el Puigcerdà Mixed, essent la primera vegada que un equip local aconseguia endur-se el trofeu a casa. En aquella ocasió dos equips suïssos (el Château i el Genève Lully) van completar el podi. Enguany els cerdans comptaran amb diversos equips locals i el Lully suís torna a partir com a candidat al triomf, amb ganes de recuperar un títol que va guanyar per darrera vegada l’any 2018.

La competició esportiva, com sempre, anirà acompanyada de diversos esdeveniments de caràcter social per fer pinya entre tots els participants i fer valer els valors del cúrling, un esport que sempre promou l’honor en el joc i el bon ambient dins i fora de la pista de gel.