L’altra Milà-San Remo: vegetarians i descalços

2 minuts de lectura
La Milà-San Remo és un dels cinc monuments ciclistes de la temporada de clàssiques. Instal·lat al mes de març, dóna el tret de sortida a la temporada de primavera.

La Classicíssima ja fa uns quants anys que és centenària (va néixer el 1907) i des de 2014 compta amb cursa germana: l’ultramarató Milà-San Remo, la cursa a peu de 285 quilòmetres que porta al límit els corredors. Tenen 48 hores per completar el mític recorregut en solitari o bé en relleus. El misticisme de l’UMS ha nascut fa poc però té tots els números d’arrelar entre els amants dels grans reptes esportius. Especialment a partir de la cursa del proper més d’abril, en què cinc corredors descalços intentaran completar la prova en la modalitat de relleus.

El col·lectiu Feel Free és el projecte comú de tres dones (Paola Corini, Paola Coccato i Sara Enge) i dos homes (Folco Terzani i Ercole La Manna) per esdevenir els primers practicants del barefoot en completar la prova italiana. Probablement serà un dels reptes més bèsties dels corredors descalços d’arreu del món. El duran a terme pocs mesos després que l’equatorià Edwin Ibarra completés descalç la Marathon des Sables (la primera en territori llatinoamericà): 6 etapes al desert amb temperatures per sobre els 40 graus.

Edwin Ibarra, el passat mes de desembre a la Marathon des Sables
Edwin Ibarra, el passat mes de desembre a la Marathon des Sables

Compromís animalista

Feel Free no és només el nom que defineix els corredors quan afronten les curses, l’espai de llibertat que persegueixen quilòmetre rere quilòmetre ni la sensació que tenen cada cop que la planta del peu contacta amb l’asfalt o amb qualsevol altra superfície. El nom del col·lectiu també respon a la defensa dels drets dels animals que posen en pràctica en discursos i en fets aquests 5 italians. Corredors vegetarians que converteixen un compromís alimentari en accions per protegir els animals i defensar la seva plena llibertat.

Un dels integrants de Feel Free, al final de la marató de Verona (2017)
Un dels integrants de Feel Free, al final de la marató de Verona (2017)

Per aquest motiu Feel Free iniciarà una campanya econòmica (han dissenyat samarretes i altres materials) per recaptar fons que volen destinar a dos refugis d’animals, on han establert un vincle de confiança amb els seus responsables a partir de la feina que fan. Dos espais en què els animals poden recuperar-se d’experiències d’explotació i abús vinculades a la cria intensiva, al circ o als maltractaments humans, abans de tornar a ser lliures en plena natura.

Si voleu col·laborar amb el projecte, podeu adquirir una samarreta de Feel Free clicant aquest enllaç

Un repte exigent

Si la Milà-San Remo ciclista ja impressiona als aficionats, l’ultramarató a peu és apte només per a corredors experts d’ultrafons. L’any passat poc més de 80 corredors van aconseguir arribar a la línia de meta de la costa italiana. Com que segueix el recorregut clàssic de la prova en bicicleta, alguns aficionats reconeixeran el recorregut de l’edició de 2018, amb la Cipressa i el Poggio com a darreres exigències abans de creuar la línia de meta.

24174725_937844836397317_3090925600272264016_n

Un dels al·licients que també fa especial l’UMS és el límit de temps. L’organització marca un temps màxim de 48 hores per completar la prova. Seran capaços de completar aquest repte amb èxit els corredors de Feel Free?

El proper 4 de febrer els corredors descalços tenen un nou repte a la mitja marató de Granollers. Serà la primera vegada que una dona practicant del barefoot provarà aquesta distància a casa nostra!