La Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, a Manresa, ha acollit aquesta tarda el tercer debat territorial dins del procés participatiu per a un Pacte Nacional de l’Activitat Física i l’Esport, que ha de ser la base per a la futura Llei de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya. Unes 40 entitats d’Osona, Bages i Berguedà han fet aportacions sobre els diversos àmbits del projecte.
Laura Vilagrà, delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, ha donat la benvinguda a la sessió al costat del director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig. Ambdós han explicat als representants dels agents esportius d’aquestes comarques els objectius que persegueix la Secretaria General de l’Esport (SGE) amb aquest procés participatiu i les fases que se seguiran, en el marc de les bases del Nou Model de Governança de l’Esport Català, que té com a finalitat construir una societat més saludable i millorar l’alt rendiment esportiu.
En la segona part de l’activitat, els assistents han debatut per grups sobre les cinc àrees del procés: Activitat Física: promoció, prevenció i prescripció; Coneixement: educació, formació i recerca; Rendiment: detecció, tecnificació i alt nivell; Economia: empresa, turisme i esdeveniments, i Governança: organització, planificació i finançament.
Aquest procés participatiu serveix per recollir l’opinió de tots els actors del món de l’esport, ja sigui tant a nivell de gran organització, a nivell de club, associació o empresa, així com també a nivell particular. Els 10 debats territorials, que corresponen a la segona fase del procés, s’allargaran fins a l’abril, i les conclusions que se n’obtinguin es recolliran en un document i s’inclouran a les bases proposades pel Govern. El Circuit de Barcelona-Catalunya, a Montmeló, acollirà el quart debat el dilluns 27 de març amb representants del Vallès Oriental, Vallès Occidental i Maresme.