Un jove de 15 anys navega entre el País Valencià i Eivissa amb un objectiu solidari

2 minuts de lectura
Quique Urios, durant la travessa fins a Eivissa / RCN València
Quique Urios, durant la travessa fins a Eivissa / RCN València

El 2015 i el 2016 Quique Urios va completar el trajecte País Valencià – Eivissa format part d’un veler. Aquest 2017, en el seu darrer any competint a la classe optimist, va imaginar un comiat sonat governant en solitari la seva embarcació pel mateix recorregut: Xàbia – Sant Antoni de Portmany. La idea va agafar força fins que camí dels 15 anys, i després d’enllestir el curs de 3r d’ESO amb excel·lents resultats, va decidir posar-la en pràctica.

Quique Urios ha compaginat durant anys la pràctica de la pilota valenciana amb la vela. Bon jugador de raspall, ha forjat un currículum prometedor en les categories inferiors de la vela. Acostumat a les places d’honor en regates al País Valencià així com arreu de l’estat espanyol, aquest 2017, per exemple, es va endur el triomf del prestigiós Trofeu Magdalena a Castelló. L’optimist ha estat la disciplina on ha après, entrenat i competit fins a aquest estiu. D’ara en endavant, però, té ganes d’estrenar un nou repte amb el 29er, on necessitarà encara més patrocinadors dels que l’han acompanyat en el repte d’aquest mes de setembre.

Una travessa en solitari

A mitjans de juliol el regatista anunciava el seu repte, que mereixia un extens reportatge a l’agència de notícies Europa Press. Volia travessar en solitari la distància entre el Cap de Sant Antoni, a Xàbia, i Sant Antoni de Portmany, a les Pitiüses. Urios havia rebut el permís per intentar-ho entre el 15 de juliol i el 15 de setembre i finalment ho ha acabat provant aquest diumenge. En aquell moment explicava que “només tinc por de no poder acabar el repte amb èxit” i calculava unes 15 hores per poder dur a terme el trajecte.

Aquest diumenge 3 de setembre el jove de 15 anys ha assolit el repte amb èxit. Finalment ha necessitat una mica menys de 12 hores per completar les 50 milles nàutiques en solitari, amb velocitats que han arribat als 15 nusos. Ell mateix ha assegurat que ha fet la travessa més relaxat que mai:

Un repte solidari

Més enllà del repte esportiu, Quique Urios ha volgut donar suport a l’ONG Formación Senegal, que s’encarrega de fer arribar diversos recursos (des de medecines fins a material escolar) al país africà, però que va més enllà i que pretén ajudar a construir un model de vida eco-sostenible al Senegal. Aquest estiu els responsables de l’ONG han dut a terme diferents viatges a Mbacké Kadior per treballar amb la comunitat local en la implantació de diferents sistemes de cultius i de reg. Una tasca en una zona afectada per l’escalfament global i amb greus problemes de sequera que Quique Urios ha intentat donar a conèixer amb el seu repte esportiu.

L'ONG Formación Senegal en un dels viatges duts a terme durant el mes d'agost
L’ONG Formación Senegal en un dels viatges duts a terme durant el mes d’agost