Florian Trittel i Paula Barceló pugen al podi del mundial de 49er

2 minuts de lectura

Els regatistes del nostre país aconsegueixen una nova medalla en un gran campionat internacional.

L’estiu passat Paula Barceló i Florian Trittel van ser dos dels esportistes dels Països Catalans que van tornar a casa amb un diploma olímpic. El del CN El Balís el va aconseguir en Nacra 17 i la mallorquina en 49erFX, una disciplina que ja fa uns quants anys que ha demostrat dominar a la perfecció al costat de Tamara Echegoyen i en què es va quedar amb la mel als llavis, amb el quart lloc final. Un any després tots dos han demostrat que tornaran a ser candidats a medalla a París 2024 pujant al podi del campionat del món de vela de 49er i 49erFX.

Paula Barceló s’ha refet de la decepció de Tòquio amb un nou podi mundialista. La mallorquina es va estrenar al 49erFX amb una sonada medalla d’or al campionat del món de 2020 i al costat de la gallega Echegoyen han conformat un duet que sempre lluita per les primeres posicions. Al mundial de Nova Escòcia (Canadà) han tornat a oferir una competició molt sòlida i ja amb el seu accés a la medal race pràcticament s’asseguraven el bronze, la medalla que han acabat obtenint per darrere de l’embarcació neerlandesa formada per Odile van Aanholt (que revalida l’or de l’any passat) i Annette Duetz, així com de les subcampiones sueques Vilma Bobeck i Rebecca Netzle.

Trittel, un debutant d’èxit

Florian Trittel ha fet el seu debut en aquesta categoria mostrant un gran nivell al costat de l’experimentat Diego Botín, qui ja havia sigut subcampió del món l’any 2020. Ara el madrileny suma una nova plata al costat del català després de completar un bon campionat i suar de valent per assegurar la segona posició. Els guanyadors, el neerlandesos Bart Lambriex i Floris van de Werken, han revalidat el títol obtingut el 2021 amb molta claredat davant tots els seus rivals. Trittel i Botín havien accedit a la medal race en segon lloc, però amb un bon grapat d’embarcacions rivals ben a prop a la classificació. Finalment, el seu vuitè lloc en aquesta darrera regata els ha permès assegurar la plata pels pèls.

Trittel i Botín celebren l’èxit al campionat del món / Sailing Energy

Aquest subcampionat confirma les excel·lents sensacions que ofereixen dos regatistes que van començar a treballar plegats després dels Jocs Olímpics de Tòquio i que amb pocs mesos n’han tingut prou per postular-se com a candidats a tot a París 2024. Convé no oblidar que aquest mateix estiu Trittel i Botín s’han proclamat campions d’Europa de 49er a Dinamarca. El nou èxit a l’Amèrica del Nord confirma el seu talent i augura un cicle olímpic més que prometedor camí dels Jocs.