Doble victòria catalana al Campionat Autonòmic

2 minuts de lectura

La selecció absoluta femenina i la sub18 femenina van vèncer diumenge els seus partits del Campionat Autonòmic contra el combinat de Castella i Lleó

Diumenge va ser un dia rodó per al rugbi català, ja que el XV de la Ginesta femení va aconseguir la victòria en el primer partit del Campionat Autonòmic a Valladolid. Ho van fer signant una actuació brillant, guanyant 5 a 55 a una Castella i Lleó que no va trobar resposta al joc català. Les noies de Mario Sans van sortir mentalitat guanyadora i van posar contra les cordes a les castellanes des de l’inici, jugant al ritme elèctric marcat per Paula Xutglà i liderades per les càrregues de la capitana Anna Puig.

El XV de la Ginesta va fer el primer assaig al minut 2, obra de la capitana. Tres marques més en un quart d’hora (Alysha Stone, Bea González i Judith Vélez) i dues més abans del descans (Sara Martori i Martina Màrquez) deixaven un marcador de 5 a 34 al descans, que no van relaxar les catalanes, ja que en els primers minuts de segona meitat van tornar a anotar, altra vegada de la mà d’Anna Puig.

Catalunya no va donar opció a la selecció de Castella i Lleó / FCR

Un try de Martina Màrquez, que també va fer doblet, i un de Xutglà van tancar el marcador al camp de Sotoverde, deixaven el 5 a 55 final que reflectia la superioritat del XV català. Amb els primers 5 punts al sarró, Catalunya descansarà el cap de setmana que ve, quan Castella i Lleó visitarà Madrid per al seu segon i últim partit de la fase de grups, mentre les catalanes es preparen per rebre les madrilenyes el diumenge 12 de febrer al Baldiri Aleu.

Catalunya guanya el primer partit de l’Autonòmic femení sub18

La selecció catalana sub 18 femenina continua tenint a les seves mans defensar el títol de campiones d’Espanya. La selecció dirigida per Roser Borràs va guanyar el primer partit del Campionat Autonòmic diumenge a Valladolid davant Castella i Lleó en un partit molt disputat. A l’equip català li va costar entrar el partit en un dia molt fred a la capital castellanolleonesa. Es va avançar el conjunt local en el marcador amb un assaig de maul al quart d’hora de partit.

La marca rival va esperonar les quadribarrades, que van començar a trenar bones jugades fins a aconseguir un assaig obra d’Ana Maria Luque al minut 22. Amb problemes per mantenir el mateix ritme durant fases prolongades, no va ser fins just abans de marxar a vestidors que Martina Benito va fer la segona marca catalana, arribant al descans dominant per 5 a 10. L’inici de la segona meitat va començar amb l’assaig d’Èrika Rubio al minut 42 i un cop de càstig de Gina Navarro, però altra vegada les catalanes van ser incapaces de materialitzar les oportunitats i Castella es va apropar amb un try d’Ángela Díez.

La sub18 catalana tornarà a jugar el pròxim 12 de febrer al Baldiri Aleu contra Madrid / FCR

Tot i la revifada local, les catalanes van aguantar la pressió per seguir atacant fins a superar la defensa local i posar el definitiu 10 a 27 gràcies a Alèxia Cazalbou. Amb el tiromf, Catalunya S18 depèn de si mateixa per assolir la classificació per a la final del Campionat Autonòmic quan rebi Madrid el pròxim 12 de febrer al Baldiri Aleu, quan hi tornarà a haver doble ració de rugbi.

Imatge de portada: Gemma Osorio