Jèssica Vall bat dos rècords estatals en 24 hores

2 minuts de lectura
La copa del món de natació en piscina curta continua el seu camí a Tòquio. A la capital japonesa s’han batut diversos rècords.

Del 23 al 26 de novembre la piscina nova de l’escullera acollirà el campionat d’Espanya de natació en piscina curta, una cita clau que arribarà poques setmanes abans de l’europeu de Copenaguen (13 al 17 de desembre). Si fa unes setmanes alertàvem que els nedadors començaven a afinar el seu estat de forma per al moment decisiu de la temporada de 25 metres, ara els registres assolits a les piscines de 25 metres comencen a ser més que rellevants.

Tòquio acull aquests dies una nova cita de la copa del món i ho fa amb un cartell de luxe malgrat l’absència de Mireia Belmonte. Al Japó Sarah Sjöstrom i Daiya Seto han batut rècords de la copa del món i les asiàtiques Bingjie Li i Rikako Ikee han aconseguit nous rècords mundials en categoria júnior. A La Fosbury, però, ens fixem en tres registres assolits per dues nedadores del CN Sant Andreu.

Jèssica Vall, dos rècords en 24 hores

Jèssica Vall no ha aconseguit pujar al podi en cap de les seves dues proves predilectes. Després d’un 2017 en què va sumar dues finals al mundial de Budapest sense poder lluitar per les medalles (7a als 100 braça i 8a als 200), la barcelonina es manté en un altíssim nivell en les grans cites internacionals. A la copa del món de Tòquio ha acabat quarta i cinquena en unes finals disputadíssimes en què Efimova, Pedersen, Atkinson, Watanabe, Imai o Aoki han sigut capaces de nedar més ràpid que ella. I això no resta mèrit al rendiment de la catalana. Ni molt menys.

JESSICA-VALL-kBvC--1240x698@abc

Vall ha aconseguit un doble rècord estatal en menys de 24 hores a la piscina de 25 metres japonesa. Dimarts va rebaixar la seva plusmarca espanyola (compartida amb la també catalana Marina Garcia en 2:20.57) en més de 70 centèsimes fins a deixar-la en 2:19.80. Aquest dimecres ha arribat el torn dels 100 braça, en què ha batut una millor marca de 2012 també en possessió de Garcia (1:05.82) fins als 1:05.44 finals.

Jèssica Vall, favorita al podi de Copenaguen

Aquestes dos marques que converteixen a Vall en una de les grans favorites al podi dels europeus de Copenaguen i en la rival a batre als campionats estatals que començaran d’aquí a una setmana. Efimova sembla competir a un altre nivell, però Vall vol continuar progressant: té un mes de marge per complicar la vida a les súper especialistes de la braça europea.

Àfrica Zamorano continua millorant

Ens referíem a tres rècords perquè més enllà de l’excel·lent rendiment de Vall a Tòquio també ha sabut millorar la seva marca personal Àfrica Zamorano. Tot i quedar-se fora de la final dels 200 esquena (ha estat novena a les sèries), la del CN Sant Andreu ha assolit un registre de 2:07.13, un nou rècord de Catalunya que millora la seva anterior plusmarca (2:07.37).