Àfrica Zamorano triomfa a casa en l’estrena del Circuit Català de Trofeus

2 minuts de lectura
La temporada de natació s’ha reactivat en les darreres setmanes amb l’arribada de les competicions de piscina curta. Dels 50 als 25 metres i el focus centrat en la sortida i els viratges. El mateix esport, sí, però alhora una disciplina que capgira la rutina estiuenca.

La gran cita d’enguany de la piscina curta és l’europeu que es disputarà a Copenhaguen el proper mes de desembre i hi ha un bon grapat de nedadors que més enllà de Mireia Belmonte voldran ser protagonistes a Dinamarca. La badalonina va liderar una selecció de nedadors de la RFEN a Saint Dizier el cap de setmana passat en què també van saber brillar Jèssica Vall, Lidón Muñoz, Àfrica Zamorano, Marc Sánchez i Joan Ballester. Tots ells van pujar al podi d’una cita que era el preludi del ritme creixent de competicions prèvies a l’europeu. En aquest sentit, el Circuit Català de Trofeus de Natació torna a ser un bon punt de partida per als nedadors de casa nostra.

38006351392_bf0fc5e4d5_k

La temporada d’enguany, que s’allargarà fins al juny i comptarà amb un total de 7 trofeus, ha començat a caminar des de les instal·lacions del CN Sant Andreu, el club que acull el Trofeu Alejandro López. El club barceloní ha acollit la primera actuació triomfal d’Àfrica Zamorano, una de les seves nedadores de referència. Nascuda el 1998, Zamorano ja està plenament consolidada en l’elit de la natació catalana i vol continuar fent passos endavant en les competicions internacionals dels propers mesos. De moment, a finals d’octubre, està en plena forma.

Lidón Muñoz i Jèssica Vall han batut rècords del campionat

El reglament del Trofeu (emmarcat en la 39a edició del circuit i que alhora també és el 19è Gran Premi de la Diputació de Barcelona) indica que els guanyadors són aquells que assoleixen la millor marca en la taula FINA tant en categoria masculina com femenina. Dit d’una altra manera: es valora aquella marca que pugui tenir més valor en l’escena internacional independentment de la impressió que ofereixi cada nedador a la piscina o dels rècords que es puguin batre. Per aquest motiu les exhibicions de la castellonenca Lidón Muñoz (44.85 i rècord de competició als 100 lliures) i Jèssica Vall (1:07.66, també rècord del campionat als 100 braça) s’enduen el premi de la victòria però no són suficients per guanyar el Trofeu.

37328431824_981dc1da01_k

6 nedadors de casa nostra, a la preselecció de l’europeu

Els vencedors de l’Alejandro López d’enguany han estat Àfrica Zamorano (gràcies al seu triomf als 400 lliures amb un temps de 4:10.39) i Marc Sánchez (4:11.39 als 400 estils). 821 punts per a la nedadora catalana i 822 punts per al nedador mallorquí. El cert és que cap de les dues marques brillen amb llum pròpia en l’escena internacional. Als 400 lliures, per exemple, Belmonte ha despuntat aquest 2017 amb un s registres extraordinaris inferiors als 3 minuts i 58 segons. Sigui com sigui, els triomfs de Zamorano i Sánchez són clars indicadors que la feina feta en els darrers mesos segueix un bon camí i que el principal objectiu d’aquest tram de la temporada està ben encarat.

De moment, a l’espera que es disputin els campionats estatals de piscina curta, els nedadors de casa nostra que ja tenen plaça garantida per a l’europeu de piscina curta de Copenhaguen són Mireia Belmonte, Jèssica Vall, Àfrica Zamorano, Marina Garcia, Joan Lluís Pons i la jove promesa del Granollers Marcos Gil. Aconseguirà un lloc més Marc Sánchez?

Les fotografies que acompanyen aquesta notícia són del CN Sant Andreu, que ha publicat una magnífica galeria d’imatges del Trofeu Alejandro López. Podeu consultar-ne més aquí.