Mireia Belmonte tanca el Ciutat de Barcelona amb tres ors i un bronze

2 minuts de lectura

La piscina Pere Serrat s’ha tornat a omplir per seguir la segona i darrera jornada del Trofeu Ciutat de Barcelona de natació, la segona cita del circuit Mare Nostrum d’enguany. La tarda de finals ha seguit un patró molt similar al de dimarts: grans registres en les proves femenines, podis per a Mireia Belmonte i Jèssica Vall, millors marques mundials de l’any de Sjöström i uns quants rècords.

Mireia Belmonte, en una fotografia d'arxiu
Mireia Belmonte, en una fotografia d’arxiu

Després de la concentració a Font-Romeu de les darreres setmanes Mireia Belmonte ha ofert excel·lents sensacions camí del mundial de Budapest que es disputarà durant la segona quinzena de juliol. Si aquest dimarts s’enduia un or i un bronze després de dues actuacions correctes, aquest dimecres ha anat un pas més enllà i ha sumat un botí de dos ors en dues de les proves que disputarà a Hongria: els 200 papallona (2:07.11, rècord del Ciutat de Barcelona) per davant de l’autraliana Groves, reeditant el duel ja viscut als Jocs Olímpics de Rio, i els 400 lliures (4:05.76), l’última prova del campionat en què ha guanyat un duel frec a frec amb la russa Popova. 3 ors i un bronze, un balanç excel·lent per a la badalonina.

També ha rendit a un bon nivell Jèssica Vall, que ha sumat el seu segon bronze als 100 braça, una prova dominada per Yuliya Efimova sense la brillantor de la jornada de dimarts. Als 200 estils, una prova que ha incorporat al seu repertori auqest 2017, ha aconseguit plaça de finalista, tot i que ha nedat força lluny de les millors.

Sarah Sjöström, millor marca mundial de l’any per partida doble

La gran estrella del Mare Nostrum d’enguany és la sueca Sarah Sjöström. Si ja va brillar fa pocs dies a Mònaco, a Barcelona ha apujat el nivell i aquest dimecres ha obtingut dos nous rècords del circuit amb dues millors marques mundials. Ho ha assolit als 50 papallona (24.76) i, molt especialment, als 100 lliures, la prova reina de la velocitat amb un magnífic registre de 52.28 que l’ha deixat atònita tot just veure el marcador. S’ha quedat a dues dècimes del rècord mundial i ha demostrat que vol ser una de les grans estrelles del mundial d’enguany. Els 4 ors rotunds de Barcelona, en tot cas, assenyalen que va pel bon camí.

Sjöström, protagonista a Barcelona, després de guanyar el seu primer or olímpic
Sjöström, protagonista a Barcelona, després de guanyar el seu primer or olímpic

Qui també ha nedat al seu millor nivell és l’australiana Emily Seebohm, capaç de tancar el Ciutat de Barcelona amb 3 ors a les tres proves d’esquena. En les tres ocasions, a més, ha batut el rècord del trofeu. Sensacions molt diferents de les ofertes per Katinka Hosszu. L’hongaresa ha guanyat dos ors aquests dies a Catalunya (avui s’ha imposat amb comoditat als 200 estils), però també ha renunciat a disputar algunes finals i a passejar-se en d’altres. Als 400 lliures guanyats per Belmonte ha entrat última en un temps més lent que les seves sèries d’entrenament. Concretament, a 23 segons de la catalana.

En categoria masculina cal destacar el bon paper del rus Anton Chupkov, amb rècord del circuit als 200 braça, i triomfs del sud-africà Cameron Van der Brugh, l’italià Turrini, l’Australià Larkin o el brasiler Fratus.