La selecció catalana de rugby a 7 pren impuls participant al Roma Seven

2 minuts de lectura

C7nig2mW4AATQf8

Aquest divendres 16 i dissabte 17 de juny es disputa a la capital italiana el Roma Seven, un torneig de rugby a 7 amb categoria masculina i femenina que aquest any viurà la seva 16a edició. Catalunya hi participarà en les dues categories amb uns combinats entrenats pel grup format per Joan Losada, Pol Pla, Eli Martínez i Jean-Luc Trogno. Es tracta d’un torneig que es disputa a l’estadi Tre Fontane, obert a diferents tipus d’equips i combinats i que compta amb vencedors de prestigi com ara la segona selecció de Sudàfrica.

Joan Losada i Pol Pla, jugadors del Barça i membres de la selecció espanyola que va disputar el torneig olímpic de rugby a 7 a Rio 2016, faran alhora d’entrenadors i jugadors, sent els pilars d’una convocatòria completada pels següents membres: Louis Barbarit i Bruno Granell (Barça); Alberto Millan, Hugo Pichot i Nil Baró (UE Santboiana); Pol Gómez, Gerard Mayol i Axel Serrano (CR Sant Cugat); Martí Vicente (BCN Enginyers Rugby); i Arti Kovalenko (BUC).

catalunya_7s_roma_rugbycat

L’equip femení del ‘VII de la Ginesta’ estarà format per Judith Vélez, Cristina Batchellí i Paula Xutglà (GEiEG); Jana Gomà i Sílvia Sicart (BUC); Axelle Ramon (Barcelona Enginyers Rugby); Carla Rodríguez (Castelldefels RUC); Diana Gassó (Gòtics RC); Maria Casas (RC Martorell); Maria Sort (Osona RC); Mireia Garcia (CR Sant Cugat) i Gisela Ferro (CEU).

Catalana_7s_femenina_rugbycat

Hem parlat amb Gerard Mayol, veterà jugador del Sant Cugat i nomenat capità de la selecció masculina per al Roma Seven. Amb 32 anys afronta amb aquest torneig un dels últims desafiaments d’una llarga carrera com a jugador de rugby.

“Volem que sigui un impuls pel rugby a 7 català”

gerri

Quin és l’objectiu de cara al Roma Seven?

Sabem que el nivell és alt però nosaltres volem competir al màxim nivell possible. Volem fer-ho bé per donar impuls a la selecció catalana de rugby a 7, donar motius per tornar-hi l’any que ve i fer créixer aquesta modalitat a casa nostra.

Anar-hi amb dos jugadors-entrenadors amb experiència olímpica és determinant?

Molt. El Joan i el Pol són experts en el rugby a 7 i això ens dóna prestigi i coneixement.

A nivell personal, què significa?

Per mi és una mena de premi de final de temporada i també a tots els anys que porto jugant a rugby. Hi vaig a molta il·lusió.

Amb 32 anys, quin és el truc per jugar una modalitat físicament tant exigent com el rugby a 7?

La veritat és que el rugby a 7 és una modalitat molt física i on la majoria de jugadors són joves. Penso que com a jugador més veterà la clau és conèixer el sistema de joc. En el meu cas, és determinant perquè farem servir el mateix sistema en el que he jugat a l’equip de rugby a 7 del Sant Cugat.

Quin paper creus que pot fer la selecció femenina?

Tornejos d’aquest estil són complicats perquè mai no saps què et trobaràs però crec que l’equip té un bon nivell i que farà un bon paper.