Penyagolosa Trails, la gran prova esportiva de Castelló

1 minut de lectura

Aquest dissabte 22 d’abril es disputa una nova prova del circuit Ultra Trail World Tour. És la vuitena del calendari i l’única de les 22 curses programades aquest 2017 que es disputa a casa nostra.

penyagolosatrails2

La Penyagolosa Trails farà el debut al màxim nivell internacional amb la 6a edició de la modalitat ultra de 115 quilòmetres amb 5.500 metres de desnivell acumulat. També hi haurà la versió clàssica de 63 quilòmetres, la Marató i Mitja que uneix Castelló i Sant Joan de Penyagolosa en un trajecte força més directe. 2 reptes a l’abast d’atletes amateurs i professionals en plena forma. Serà un test importantíssim de cara a la gran cita de 2018, quan es convertirà en el campionat del món d’una disciplina en constant creixement.

Entre els més de 2.000 inscrits, hi haurà autèntiques estrelles de les curses de muntanya més exigents. Sense anar més lluny, a Castelló hi participarà el líder de l’Ultra Trail World Tour, el noruec Didrik Hermansen, que intentarà vèncer al nord-americà Timothy Olson o a Sebas Sánchez, vigent campió de la prova. En categoria femenina, Gemma Arenas i Francesca Caneppa s’enduen tots els flaixos previs al tret de sortida (dissabte a les 00:00h). Qui no hi participarà és Núria Picas, que després de guanyar la primera prova de l’any a Hong Kong és a Katmandú per afrontar l’ascens del Makalu, el cinquè cim més alt del món (8.463 metres).

La caminada que va créixer fins a la cursa actual

Els orígens de la Penyagolosa Trails es remunten unes quantes dècades enrere, quan un grup d’excursionistes van posar a punt el GR-33, el Sender de la Lluna Plena que uneix la capital castellonenca amb el cim del Penyagolosa (1.814 metres). Als anys 90 es va començar a organitzar la travessa a peu en un sol dia que va derivar, el 1998, en la Marató i Mitja de 63 quilòmetres, una prova esportiva de muntanya que no ha parat de créixer fins a celebrar la 19a edició.

Els pioners de la prova són els protagonistes d’un vídeo curt que ens explica les arrels d’una cita que avui en dia és capaç d’atreure a corredors d’arreu del món disposats a viure una dura experiència que travessa localitats com Borriol, Benafigos o Xodos.