Doble victòria catalana a la Zegama

1 minut de lectura
Després de dos anys sense poder-se celebrar per la pandèmia, aquest cap de setmana els catalans Kilian Jornet i Oriol Cardona van guanyar les dues modalitats de la Zegama – Aizkorri. El sabadellenc es va imposar a la marató firmant una nova millor marca de la prova i el banyolí, també amb rècord, va ser el més ràpid al quilòmetre vertical.

De les onze vegades que Jornet ha corregut la Zegama, la marató de muntanya que es disputa en aquesta localitat guipuscoana, n’ha sortit deu cops com a guanyador. Enguany el sabadellenc ha batut el rècord de la prova en aturar en crono 3h36′40″, rebaixant la seva millor marca en 11 minuts i en 8 minuts la plusmarca vigent des de fa cinc anys feta per Stian Angermund-VikDavide Magnini i Manuel Merillas van completar el podi masculí

La corredora dels Països Baixos Nienke Brinkman va vèncer en categoria femenina i també va marcar un nou rècord de la prova: 4h16′43″. En segona posició va entrar la suïssa Maude Mathys i la basca Sara Alonso va ser tercera.

La de 2022 ha estat una edició de rècord perquè s’han trinxat les plusmarques tant masculina com femenina i hi ha hagut rècord d’aficionats desplaçats al massís d’Aratz i la Serra de l’Aizkorri

Oriol Cardona, el més ràpid al quilòmetre vertical

El banyolí Oriol Cardona va ser el primer i va batre el rècord de la prova amb un temps de 32’59”, l’anterior era també de Stian Angermund-Vik (34’55”). El van seguir el corredor català del Trail Xics del Montseny, Iu Net, i el francès Vincent Loustau. En categoria femenina la més ràpida va ser la sueca Emilie Forsberg amb un temps de 42’26″ i van tancar el podi les locals Naiara Irigoyen i Onditz Iturbe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zegama Aizkorri (@zegamaaizkorri)

Els corredors i corredores van prendre la sortida des de la mateixa Plaça de Zegama, afrontant un primer tram neutralitzat de dos quilòmetres que els va deixar a Arriaundi, a 505 m d’altitud. En aquest punt va començar la prova cronometrada amb un ascens vertical de 3,3 km i un desnivell positiu de 1.015 metres fins al cim d’Iraule, situat a 1.520 metres. Un recorregut a través d’una frondosa fageda, tan típic dels boscos de la zona i una part final més pedregosa fins a la meta.