Els millors esportistes de 2017: del 30 al 21

3 minuts de lectura
La Fosbury tanquem el 2017 amb una mirada cap als millors esportistes de casa nostra d’aquest any.

Hem determinat un top 50 amb un criteri lliure i alegre. No hi és tothom que s’ho mereix, però tothom que hi és, s’ho mereix. Tercera entrega: del lloc 30 al 21!

30. Albert Torres

El menorquí està plenament consolidat a l’elit del ciclisme en pista i ha tornat a demostrar el seu talent al velòdrom en una temporada en què ha mancat l’èxit ja habitual al costat de Sebastián Mora. Torres es va proclamar campió d’Europa d’Òmnium i va tornar a pujar al podi mundial amb la medalla de bronze en la mateixa disciplina. També en òmnium, va ser tercer a la copa del món de Manchester. A l’estat espanyol ha aconeguit un repòquer de campió en modalitats com persecució, madison, scratch o puntuació.

Albert Torres

29. Olga Álvarez

La múixer de Sant Cugat del Vallès ha triomfat en diferents disciplines en aquest darrer tram del 2017. És la primera campiona del món de canicròs de cossos nòrdics sobre terra de la història i també la subcampiona del món de canicròs. Amb gossos diferents al capdavant, Álvarez també ha guanyat el campionat d’Europa en categoria de veterans. Ella i Víctor Carrasco són els dos màxims exponents d’una modalitat poc coneguda a casa nostra dels esports d’hivern.

Olga Álvarez

28. Toni Ponce

El penedesenc ha fet un salt de qualitat brutal aquest 2017 després d’aconseguir els seus primers diplomes paralímpics a Rio de Janeiro. A Mèxic s’ha proclamat campió del món per primera vegada als 100 braça en natació adaptada. També és el nou subcampió mundial dels 100 esquena i medallista de bronze als 400 lliures. Ha aconseguit el rècord mundial dels 100 braça i s’ha proclamat pentacampió d’Espanya.

Toni Ponce

27. Mònica Gimeno

La patinadora establerta a Mollerussa és una pionera en la introducció de noves tècniques d’entrenament en el patinatge artístic. Aquest any ha pujat un esglaó més en la seva trajectòria per proclamar-se subcampiona del món en la competició individual. Gimeno també ha guanyat el títol de campiona d’Europa per cinquena vegada i ho ha arrodonit amb el triomf als campionats estatals.

Mònica Gimeno

26. Ludovic Fàbregas

Una lesió en el darrer tram del 2017 ha impedit a l’afició del Montpeller gaudir del talent del pivot de Banyuls abans d’enrolar-se al FC Barcelona l’estiu vinent. Més enllà del fitxatge sonat anunciat fa uns mesos, Fàbregas s’ha convertit en una de les grans estrelles de l’handbol mundial malgrat la seva joventut. Va ser una peça clau a França per aconseguir l’or al campionat del món. També va ser escollit millor pivot de la lliga de campions. Marca diferències des de la defensa.

Ludovic Fabregas

25. Ainhoa Merino

La temporada del Rubí Cent Patins d’hoquei línia és tan bèstia que hem escollit a la seva capitana com a punta de llança d’un projecte guanyador en totes les seves vessants. Ainhoa Merino ha guanyat amb les vallesanes la primera copa d’Europa de la història i també s’ha proclamat campiona de la copa de la reina i de la lliga Elite. Per si fos poc, Merino ha arrodonit el triplet de clubs amb el subcampionat mundial d’hoquei en línia amb la selecció espanyola.

Ainhoa Merino

24. Mario Mola

El 2016 va ser el més regular a les World Series i va alçar el títol de campió per primera vegada. Aquest 2017 ha gestionat perfectament la pressió per revalidar el títol a les Sèries Mundials i fer-ho, a més, amb uns quants triomfs de gran rellevància. Mola s’ha imposat al triatló de la Gold Coast, al de Yokohama, al d’Hamburg i al d’Edmonton. A la darrera prova de la temporada va tornar a pujar al podi amb un bronze a Rotterdam.

Mario Mola

23. Laura Ester

És una de les cares més conegudes del cicle triomfal del waterpolo femení a Sabadell i d’arreu de l’estat espanyol. Aquest 2017 ha estat escollida com a millor portera del campionat del món en què s’ha penjat la medalla de plata. Ester també es va endur el bronze a l’eurolliga de clubs i es va proclamar campiona de la divisió d’honor i campiona de la copa de la reina amb el CN Sabadell. Fiabilitat absoluta sota pals que mereix un gran reconeixement.

Laura Ester

22. Alba Torrens

La jugadora de Binissalem ja no és la jugadora que guanyava premis com a millor jugadora del vell continent. Ja fa temps que n’és una de les seves principals estrelles i aquest 2017 ha liderat la selecció espanyola fins a proclamar-se campiona de l’Eurobàsquet, en què Alba Torrens va ser escollida com a MVP i també al millor 5 del torneig. Campiona de la lliga russa, aquest any s’ha hagut de “conformar” amb la medalla de bronze a l’eurolliga guanyada per l’equip d’Anna Cruz.

Alba Torrens

21. Raül Marín

És una icona al Baix Camp i un vendaval ofensiu que aquest 2017 ha sumat dos títols de gran prestigi al seu palmarès. Va ser un dels líders de la selecció espanyola que es va proclamar campiona del món d’hoquei sobre patins als World Roller Games. Amb el Reus Deportiu va guanyar la copa d’Europa després d’una fase final perfecta i es va proclamar subcampió de l’OK Lliga. En aquesta competició Marín va acabar la temporada com a màxim golejador.

Raül Marín