Dia 6: Núria Marquès s’estrena al podi de Tòquio

1 minut de lectura
La primera jornada de la cita paralímpica a Tòquio 2020 conclou amb doble medalla catalana a la piscina.

Un dia més, un podi més. L’actuació dels esportistes del nostre país als Jocs Paralímpics ens deixa una nova medalla, la cinquena plata a la piscina. Núria Marquès és la indiscutible protagonista del dilluns.

La nedadora del Baix Llobregat ha sumat avui el seu primer podi a Tòquio 2020 després de brillar fa cinc anys a Rio 2016. En una de les disciplines que millor ha treballat sempre, els 100 esquena S9, Núria Marquès s’ha penjat la medalla de plata amb un temps a la final d’1:10.26, a un segon de l’or i amb cert marge sobre la resta de rivals. Marquès ja havia accedit a la final amb el segon millor temps de totes les participants i ha aconseguit d’aquesta manera pujar al podi al Japó després de sumar un parell de diplomes els primers dies de competició. La catalana tindrà més opcions de podi els propers dies, especialment als 200 estils SM9, on parteix amb la segona millor marca de les inscrites.

A la piscina Toni Ponce ha demostrat estar en un estat de forma excel·lent i ha sumat un nou diploma. És la cinquena final per al nedador del CN Sitges i ha arribat en una de les disciplines més fluixes per a ell, els 50 esquena S5, en què ha acabat vuitè després d’aconseguir l’èxit de matinada amb la classificació per a la final. Ponce suma dues medalles de plata i tres diplomes i encara té una altra prova pendent, els 50 lliures, en què l’objectiu també ha de passar per intentar sumar un diploma.

La jornada al Japó ha tingut menys intensitat d’altres dies. Xavi Torres o Ariadna Edo han competit en natació sense opció de classificar-se per a les finals i els valencians Sergio Martos i José Antonio Marí han obtingut el diploma a la final del relleu 4×100 lliures 34 punts després de ser setens.

Mapamundi de les medalles als Jocs Paralímpics de Tòquio 2020 per estats