Els nostres olímpics (Dia 7): López i Nadal, campions després d’una dura batalla

5 minuts de lectura

Tennis: Campions olímpics després d’una dura batalla

Marc López i Rafa Nadal s’han doctorat com a parella de dobles a Rio de Janeiro, penjant-se la medalla d’or després d’una espectacular final olímpica contra la sorprenent parella romanesa Mergea i Tecau, que venien d’eliminar a argentins, brasilers i nord-americans i han presentat batalla fins el tercer set. En el tram final del set decisiu s’hi ha arribat amb 4 a 4, però dos jocs seguits han provocat el deliri entre un eufòrics Nadal i López. No n’hi ha per menys. Un partit memorable per proclamar-se campions olímpics

A nivell individual jornada agredolça. Per una banda, Rafa Nadal ha passat a semifinals després de guanyar en tres sets el brasiler Bellucci i ja frega la medalla individual. Per contra, Roberto Bautista Agut no ha pogut superar l’argentí i botxí de Djokovic, Juan Martín Del Potro. El castellonenc ha venut cara la seva pell, caient per un ajustat 7-5 i 7-6, i sabent que tornarà a casa amb un diploma olímpic a la maleta.

Natació: La gran triomfadora tanca els seus Jocs amb una quarta plaça

Mireia Belmonte ha acabat quarta en la final dels 800 lliures, prova de la qual n’era la vigent subcampiona olímpica però que no havia preparat prioritàriament. Com era d’esperar, a l’hora de la veritat la badalonina ho ha donat tot i ha aconseguit nou rècord d’Espanya, però tot i això s’ha quedat a una plaça de pujar a un podi en el que a dalt de tot s’hi ha afiançat, un cop més, Katie Ledecky. L’americana ha nedat pràcticament sola des de l’inici i ha guanyat amb un nou rècord del món; 8:04:79.

A la jornada matinal el mallorquí Marc Sánchez i el viladecanenc Antonio Arroyo han competit als 1.500 lliures però han quedar lluny de classificar-se per a la final. Han competit en la mateixa sèrie i han acabat en 3a i 4a posició sense aconseguir batre la seva millor marca personal. Menció especial, també, per a Sergi López, el medallista català de Seül 88 i actual entrenador de l’estel·lar nedador de Singapur Schooling, que ha vençut Phelps, Le Clos i Cseh als 100 papallona.

Golf: Sergio García no baixa del par

La segona jornada de la competició de golf no ha estat massa positiva pel golfista Sergio García. El borriolenc ha acabat la segona jornada amb 72 cops, 1 sobre el par del camp, i s’allunya de les primeres posicions. Necessita una remuntada plena d’èpica per lluitar amb els millors.

Sergio Garcia

Atletisme: Una jornada de debut poc lluïda

La jornada atlètica ha començat amb rècord del món en els 10.000 metres femenins, però no ha estat tan lluïda pels nostres olímpics. El primer en debutar ha estat Lois Maikel Martínez,  l’atleta del Playas de Castellón, nascut a l’Havana (Cuba) i establert des de fa 8 anys al País Valencià. Martínez ha fet un sol llançament vàlid (59,42m) i ha enviat els altres dos a la protecció de la “gàbia”, sent eliminat per la via ràpida i quedant molt lluny dels seus registres habituals.

maikelmartinez

En 800 metres hi teníem a l’andorrà Pol Moya i el valencià Daniel Andújar, que han estat sisè i quart a les seves respectives sèries i no han pogut passar a unes semifinals molt cares.

Hípica: Ferrer-Salat a la final

L’amazona catalana Beatriu Ferrer-Salat, amb el seu cavall Delgado, ha millorat el resultat de la classificació (76’837 punts) i s’ha assegurat l’accés a la Final de l’exercici lliure on hi haurà els 18 millors participants dels 6o que van començar aquesta competició de doma. Caldrà veure si és capaç de sorprendre en aquesta disciplina i lluitar per les places de podi.

hipica

Rem: L’èxit era la mateixa final

Ser a la Final A ja era un gran èxit per la jove parella barcelonina i ampostina, que ha començat amb ganes de plantar cara a les millors del món. Poc a poc, però, s’ha imposat la lògica i han baixant el ritme acabant en sisena posició lluny de la lluita per les medalles, però conscients que han donat tot el que portaven dins. Enhorabona pels grans Jocs que han fet Anna Boada i Aina Cid que ja tenen el seu primer diploma olímpic.

D’altra banda, el representant de Tortosa al Brasil, Xavi Vela, ha disputat la Final C del Doble Scull lleuger i ha acabat en 3a posició fent parella amb Giaretton.

Handbol: No asseguren els Quarts de final

La selecció espanyola d’handbol femení s’ha vist superada per una Romania que està anant de menys a més, i que ha tingut en Cristina Neagu amb 9 gols a la seva figura. La portera valenciana ha tingut una actuació correcta, amb 9 aturades, que no han estat suficients per guanyar un matx que ha acabat 21-24. Es jugaran el passi a quarts contra Angola,selecció teòricament inferior però que va superar a les romaneses.

Ciclisme en pista: Setena plaça final d’Helena Casas

Helena Casas ha fet el seu debut olímpic fent parella amb la basca Tania Calvo a la prova de velocitat per equips, en què havien aconseguit una de les 8 places olímpiques. Finalment han acabat en setena posició, diploma olímpic, en una prova en que la Xina ha establert un nou rècord mundial. Casas competirà en dues proves més del velòdrom olímpic.

helena casas.jpg

Hoquei: A quarts amb el segon lloc de grup

Darrer partit del grup A per a l’equip espanyol i resolt amb empat contra la Gran Bretanya, amb un gol de David Alegre (1-1). Amb el punt sumat en la darrera jornada s’han assegurat el segon lloc de grup i, en conseqüència, disposar d’un enfrontament més assequible als quarts de final. Magnífica primera fase de la selecció.

alegre

Bàsquet: Triomf sense afluixar

La selecció espanyola femenina de bàsquet ha apallissat la selecció del Senegal per 97 a 43, sumant la seva tercera victòria en quatre partits. Les Xargay, Cruz, Torrens i companyia segueixen mostrant excel·lents sensacions de cara als quarts de final. De moment, tenen a l’abast la segona plaça de grup.

Vòlei Platja: Eliminades a vuitens

Liliana Fernández s’ha acomiadat de Rio després de perdre un ajustadíssim partit de vuitens de final contra la parella russa formada per Birlova i Ukolova per 23-21 i 24-22. En els moments decisius dels dos sets les russes han estat més encertades. Adéu més ràpid del previst per a Fernández i Baquerizo.

RIO DE JANEIRO, BRAZIL - AUGUST 10: Liliana Fernandez Steiner and Elsa Baquerizo McMillan of Spain react during the game against Brazil during the Women's preliminary Pool B match on Day 5 of the Rio 2016 Olympic Games at the Beach Volleyball Arena on August 10, 2016 in Rio de Janeiro, Brazil. (Photo by Paul Gilham/Getty Images)

Waterpolo: Espanya goleja i el Brasil cau per primer cop

Blai Mallarach (2), Albert Español, Marc Minguell i Marc Roca han marcat en la còmoda victòria d’Espanya contra França (10-4) en un partit que no ha tingut color, a banda del to encara verdós de la piscina. D’aquesta manera els de Gabi Hernández lluitaran pel primer lloc del grup B.

Abans s’havia jugat un gran partit entre Itàlia i la Croàcia de Xavi Garcia, que s’ha decidit a favor de la selecció balcànica 10-7, mentre que al grup A, el Brasil d’Adrià Delgado ha encaixat contra Grècia la seva primera derrota (9-4).

Vela: Ivan Pastor a la medal race

L’alacantí Ivan Pastor ha acabat novè, segon i tercer en les tres darreres mànegues RS:X i ha completat una remuntada increïble per classificar-se per a la medal race de diumenge amb la 10a i última posició. La lluita per les medalles és impossible, així que el windsurfista de Santa Pola lluitarà per aconseguir el diploma olímpic.

En 470 només s’ha disputat la cinquena mànega, sent reprogramada la sisena (de 10) per al diumenge. En aquesta cinquena Bàrbara Cornudella i Sara López han acabat en 13a posició, mentre que Jordi Xammar i Joan Herp han finalitzat en 9è lloc en categoria masculina. De moment, continuen fora dels llocs que donen accés a la medal race. Les joves parelles catalanes afrontaran les mànegues 5 i 6 de la classe 470 amb l’objectiu de lluitar per situar-se entre els 10 primers i recuperar posicions a la classificació general.