Piragüisme en aigües tranquil·les: Clars candidats a medalla
Saül Craviotto, fent duo amb Cristian Toro, van deixar clar des del primer instant que tenen el podi de Rio entre cella i cella en la categoria K2-200m. A la primera sèrie matinal de la disciplina, el lleidatà i el veneçolà de naixement van fer-se amb la primera posició abans d’arribar a la meitat d’una cursa exigent i veloç i ja no van deixar escapar la primera plaça que els ha atorgat un passi directe cap a la final. Amb aquesta victòria parcial han evitat disputar les sempre perilloses semifinals i han reservat forces per a la cita important, allà on es jugaran bona part de la feina feta com a parella en els darrers mesos. Les dues medalles olímpiques de Craviotto avalen les seves opcions.
Un altre palista que ha fet bons els pronòstics és l’esportista de Pollença Alfonso “Sete” Benavides, capaç d’acabar primer a la sèrie del C1-200m i de reeditar bones sensacions amb el segon lloc de la semifinal que li permetrà disputar la final sense cap complicació afegida. Una jornada rodona per al piragüisme en aigües tranquil·les que deixa clar que s’ha fet molta feina en aquest esport per arribar als Jocs amb opcions de repetir l’èxit de Marcus Cooper Walz.
Bàsquet: Tot flueix abans de topar amb els EUA
Que la selecció espanyola masculina de bàsquet va de menys a més al torneig olímpic és una evidència. Tot allò que en els tres primers partits va costar suor i llàgrimes (sang no, no ens passem), que va generar un estat de desànim i d’alerta permanent ha anat mutant en un joc coral, alegre, d’encert ofensiu i d’excel·lents transicions defensives. Ha despertat la columna vertebral del darrer Reial Madrid, amb Llull i Rudy al capdavant, i Pau Gasol ha pogut tenir el seu dia discret i anotar 5 punts, tants com el quasi-debutant Àlex Abrines.
Fem referència, és clar, a la victòria a quarts de final contra França per 92 a 67 que arriba després de superar amb comoditat l’Argentina i apallissar Lituània. L’enfrontament contra els EUA, a semifinals, arriba abans d’hora però també en el millor moment per a Ricky, Navarro i companyia. Seran capaços de plantar cara als nord-americans?
Atletisme: La valentia d’Esther Guerrero
En una nova jornada d’actuacions discretes a l’Estadi Olímpic va brillar amb llum pròpia la banyolina Esther Guerrero, que tot i tenir una millor marca personal molt més fluixa que les favorites i que els temps que donaven l’accés a la semifinal, va decidir llançar la seva sèrie i córrer al capdavant durant pràcticament 650 metres de la prova. Guerrero va concloure amb una bona marca de 2:01:85 i el tercer lloc final després d’uns darrers 20-25 metres que es van fer massa llargs. Tot i les excel·lents prestacions, fora de les semifinals.
Tampoc van aconseguir passar ronda els fondistes Ilias Fifa i Adel Mechaal als 5.000 metres llisos, una prova en què aquesta mateixa temporada han brillat als campionats d’Europa. Fifa, vigent campió continental, va córrer amb el grup dels favorits fins als 200 metres finals però no va poder posar la cinquena marxa a l’esprint final i va acabar novè amb un temps de 13:30:23. Mechaal, que ja havia corregut als 1.500 sense fortuna, va acabar dissetè de la sèrie lluny dels millors amb una marca de 13:34:42.
També ens hem fixat en les actuacions de Pau Tonnesen en la primera jornada del decatló, en què ha competit a bon nivell però per sota de les seves millors marques personals en totes i cadascuna de les disciplines disputades. Els seus registres han estat els següents:
- 100 metres llisos – 11,32 segons – 791 punts
- Salt de longitud – 7,33 metres – 893 punts
- Llançament de pes – 13,69 metres – 709 punts
- Salt d’alçada – 2,01 metres – 813 punts
- 400 metres – 50,81 segons – 778 punts
A l’equador del decatló Pau Tonnesen suma 3.984 punts i és 22è a la general.
Handbol: Rivera i Ribera es queden a la riba
Dos entrenadors de casa nostra amb dues seleccions de perfil molt diferent: el Qatar de les nacionalitzacions de primera fila i el Brasil sota pressió en condició d’equip amfitrió. Tant Jordi Ribera com Valero Rivera han vist aquest dimecres com els seus combinats quedaven fora de la lluita per les medalles als quarts de final. Ribera ha patit la qualitat de l’equip francès, que l’ha superat per 34 a 27 tot i els múltiples recursos defensius de l’entrenador català. Ludovic Fàbregas, amb França, ha restat inèdit.
Valero Rivera ha patit un fort revés amb la derrota del Qatar contra Alemanya. Perdre contra els teutons entrava dins la lògica del torneig olímpic vist el rendiment d’uns i altres, però fer-ho per 34 a 22 és difícil de pair.
Waterpolo: complir el tràmit
La selecció espanyola femenina ha superat de nou a la Xina i lluitarà pel cinquè lloc. Victòria per 11 a 6 en la qual no ens hi estendrem: és un tràmit que només serveix per demostrar que mantenen intacte la voracitat competitiva.