La piragüista basca Maialen Chourraut, que a priori no partia com a principal favorita –i després d’una primera baixada a les semifinals que va fer saltar les alarmes– es va reservar la seva millor baixada per la final, aconseguint el primer lloc i la medalla d’or amb el millor temps de tota la competició de K-1 femení, millorant els resultats de Londres 2012 on havia estat bronze. Un gran èxit per aquesta piragüista basca resident a la Seu d’Urgell, que després de Londres va ser mare. Aquest cop, la seva filla la va poder felicitar només acabar la prova. Al podi la van acompanyar la neozelandesa Luuka Jones i l’australiana Jessica Fox.
En aquest cas els vencedors en categoria C-2 masculina van ser els cosins eslovacs Ladislav i Peter Škantár, que després de molts anys de carrera, aconsegueixen pujar al calaix més alt del podi, permetent que Eslovàquia segueixi com a dominadora de la prova. La plata va ser pel Regne Unit (D. Florence i R. Hounslow) i el bronze per França (G. Klauss i M. Péché).
Dia de finals pel rem olímpic
Començant pel Quatre scull masculí, on l’equip alemany format per Karl Schulze, Hans Gruhne, Lauritz Schoof i Philipp Wende, que s’havien classificat a la final a la repesca, van penjar-se l’or, aprofitant les condicions de la mar que dificultaven que la cursa fos ràpida. El podi el van completar Austràlia i Estònia (Kaspar Taimsoo, Allar Raja, Tönu Endrekson i Andrei Jämsa).
En el quatre scull femení, la victòria també va ser per Alemanya, en una embarcació formada per Julia Lier, Carina Bär, Lisa Schmidla i Annekatrin Thiele, que es van imposar en una igualadíssima final a Holanda (N. Beukers, C. Bouw, C. Achterberg i I. Jansen), que s’havia classificat gràcies a la repesca, i Polònia (M. Ciaciuch, M. Sprinwald, A. Kobus i J. Leszczyriska).
Al dos sense timoner masculí, la victòria va ser per Nova Zelanda, amb Hamish Bond i Eric Murray, que ja havia dominat les semifinals i superant a Sud-Àfrica (S. Keeling i L. Brittain) i Itàlia (M. Di Costanzo i G. Abagnale) a la final.
Al doble scull femení, la victòria va ser per Polònia, amb Magdalena Fularczyk i Natalia Madaj, que es va imposar per menys d’un segon al Regne Unit (K. Grainger i V. Thornley). Lituània (D. Vištartaitė i M. Valčiukaitė) seria qui acabaria de completar el podi. En la variant masculina, la victòria va anar pels germans croats Valent i Martin Sinković, que ja s’havien mostrat superiors al llarg de tota la competició, superant a la final a Lituània (M. Griškonis i S. Ritter) i Noruega (O. Tufte i K. Borch).
Finalment, al quatre sense timoner lleuger masculí la victòria va ser per l’equip suís, format per Simon Niepmann, Lucas Tramèr, Mario Gyr i Simon Schuerch, superant a Dinamarca (J. Larsen, M. Jørgensen, J. Barsøe i K. Joergensen) i França (T. Colard, G. Raineau, F. Solforosi i T. Baroukh), deixant a Itàlia sense podi, que es pressuposava la gran favorita a la victòria i va acabar quarta.
Engleder s’emporta un duel vibrant a carrabina 3 posicions de 50 metres
L’alemanya Barbara Englender va superar per tan sols 2 dècimes (458,6 a 458,4) a la xinesa Binbin Zhang, proclamant-se campiona olímpica de carrabina de tres posicions de 50 metres femenina. El podi el va completar la també xinesa Du Li, deixant sense premi a l’italiana Petra Zublasing, qui havia batut el rècord olímpic a la classificació per la final.
Simone Biles i la seva tirania a la gimnàstica
No hi va haver sorpresa i la nord-americana Simone Biles es va imposar àmpliament en el circuit complet individual de gimnàstica artística. D’aquesta manera, a falta de les proves per les diverses modalitats, ara ja amb 2 ors, apunta a ser considerada la reina d’aquests Jocs Olímpics.
Per si no fos prou èxit, la segona posició i medalla de plata va ser per a la també nord-americana Aly Raisman. El podi el va completar la russa Alia Mustafina que va salvar per una sola dècima la medalla de bronze davant de la xinesa Shang Chunsong.
Y el oro por supuesto Simon Biles🏅 esta niña es ESPECTACULAR! pic.twitter.com/FYVPqCFeoD
— LaMadrid (@El_HijoDeBatman) 12 d’agost de 2016
Fidji aconsegueix la seva primera medalla olímpica al rugby sevens
Una de les novetats d’aquests Jocs de Rio, el rugbi a 7, va arribar a la seva final en categoria masculina, i ho va fer enfrontant el Regne Unit amb les Illes Fidji. Els d’Oceania no va donar opció als britànics, escombrant-los des de la primera part i amb un marcador final de 43 a 7. Les llàgrimes d’emoció al final del partit eren una bona mostra del què significava pels de Fidji, que sumaven la seva primera medalla en uns Jocs Olímpics.
El partit per la medalla de bronze va enfrontar a Japó contra Sud-àfrica, amb victòria aclaparadora dels africans per un claríssim 54 a 14.