Els moments esportius de l’any 2015

2 minuts de lectura

El 2015 passarà a la historia per ser molt “quina calor que fot si és Nadal” i “quin fred que carda si ja hauríem d’estar a la platja”. Per allò del canvi climàtic. I també per ser l’any d’Star Wars, del vestit blau (o era daurat?) o de l’any que ens van anunciar que ens pujarien uns euros el sou base i que perquè no estem més agraïts i votem el PP. També ha estat un any tristament marcat per nombroses tragèdies i catàstrofes; la del terratrèmol de Nepal, els atemptats de París o la crisi dels refugiats sirians.

Pel que fa a l’esport, el 2015 ha viscut grans moments. Revisant els millors moments de l’any per Google i Twitter trobem que l’esport, en diferents formes, també acapara els rànquings de les converses a Internet.

De fet, no cal anar gaire avall per trobar l’esport en els registres més alts de visites. En quart lloc, i amb més de 246 milions de recerques, trobem la Copa del Món de Rugby. Un esdeveniment que a casa nostra no va tenir la repercussió que va tenir a altre països, especialment als vint participants del torneig. Una final Nova Zelanda-Austràlia que va donar als All Blacks i al seu Hoka el segon trofeu consecutiu. El hit de la Copa del Món no va ser esportiu, sinó que va ser el moment en què Sonny Bill Williams, jugador dels All Blacks, va entregar la seva medalla a un jove aficionat.

Tancant el top 9 de recerques a Google hi trobem el mundial de futbol femení, que ha duplicat el nombre de visites des de la darrera competició el 2011, amb 113 milions de visites. Un torneig on per primera vegada hi va participar la selecció pàtria però on la gran estrella va ser sens dubte l’equip dels Estats Units, tant a nivell de victòries com de recerques al buscador. El mundial no es va escapar de la polèmica i tant Google com Twitter en recullen les principals: el fet que les jugadores haguessin de jugar en terrenys de gespa artificial i les protestes per sexisme, entre altres.

Parlant de polèmiques, la crisi de la FIFA tampoc s’escapa del rànquing i ha registrat més de 42 milions de recerques des del mes d’abril. La imputació de diferents membres de la FIFA acusats per corrupció va esquitxar especialment a Sepp Blatter, ex-president de la FIFA, que probablement no estarà molt content en saber que va ser dels més buscats per aquest affaire.

Autor: http://www.icc-cricket.com/cricket-world-cup
Autor: http://www.icc-cricket.com/cricket-world-cup

Finalment, en el rànquing de recerques hi trobem un esport que probablement molts de nosaltres haguem de buscar a la wikipedia: la Copa Mundial de Criquet, que es va disputar a Austràlia i Nova Zelanda. Bangladesh, l’Índia i el Pakistan, són els països que més recerques van fer sobre aquesta competició, seguit de nombrosos països asiàtics on el criquet és l’esport rei. Google compara les recerques de criquet amb les del beisbol i constata que aquest any per cada 100 recerques sobre criquet n’hi havia només 25 sobre beisbol. Una gran confirmació de que el criquet ha vingut per quedar-se.

A Twitter els hastags més populars ens són més familiars, i hi trobem #MUFC (les sigles del Manchester United), #LFC (Liverpool Club), #CFC (Chelsea) o, fins i tot, el crit de l’etern rival, #HalaMadrid. El rànquing també acumula hastags sobre la NFL, la NBA, les lluites WWE o bé la MLB, la lliga de beisbol americana.

Ja estem ansiosos per a que arribi el 2016. Segur que ens depara vídeos emocionants d’animals esportistes, pífies d’atletes a les xarxes socials o fails memorables. A més, tenim Jocs Olímpics i nombroses cites mundialístiques, així que, va, som-hi!