Foto: Lauren Stephens, guanyadora de la "ReVolta" (Namuss Films).

La segona reVolta no es disputarà fins el 2020

1 minut de lectura
La Volta Ciclista a Catalunya ha anunciat aquest dijous a la tarda que l’any 2019 no es disputarà la segona edició de la “reVolta”

L’any vinent no hi haurà reVolta. La primera competició de ciclisme organitzada des de la Volta Ciclista a Catalunya amb dones com a protagonistes viu un sotrac pocs mesos després de néixer. La reVolta tenia la voluntat de començar a programar de forma regular una cursa femenina que en la seva primera edició va comptar amb 118 ciclistes i una gran assistència de públic aprofitant el pas de la prova pel circuit de Montjuïc on al cap de poques hores hi havia programada la darrera i definitiva etapa de la Volta Ciclista a Catalunya.

Un primer tastet que va néixer amb la convicció d’iniciar una nova etapa i que va comptar amb el triomf de Lauren Stephens (Cylance) per davant de Lorena Llamas (Movistar). Un critèrium curt, de 45 minuts i d’una sola volta al circuit, que necessitava fer un pas endavant en futures edicions per apropar-se a una cursa de nivell més professional malgrat el renom de les dues primeres classificades. De fet, l’objectiu dels responsables era allargar el recorregut per al 2019.

Malauradament, l’organització de la Volta a Catalunya ha anunciat que la propera reVolta no es disputarà, com a mínim, fins el 2020. El motiu és la incompatibilitat de calendari per a programar la cursa, que repetiria experiència a Montjuïc, ja que el darrer dia de la Volta (el 31 de març de 2019) ja hi ha programada una cursa femenina de categoria superior que deixaria la cursa sense ciclistes professionals a la línia de sortida. En el comunicat emès aquest dijous els responsables de la prova expliquen que “tot i els esforços realitzats per part de la Volta per tal de trobar una solució a la coincidència de dates, finalment ni la Federació Catalana de Ciclisme ni la Real Federación Española de Ciclismo (RFEC) han trobat una solució adequada al problema“.

Les proves fins ara conegudes del calendari de ciclisme femení per al 31 de març de 2019 són la Gent Wevelgem del circuit World Tour (en una coincidència clàssica amb la Volta a Catalunya) i la segona prova del calendari de la Copa d’Espanya femenina que es disputarà a Almeria amb el Trofeo Bajo Andarax.

El previsible retorn de la reVolta amb una segona edició el 2020 coincidirà amb el centenari de la Volta Ciclista a Catalunya.