La volta als Països Catalans en cadira de rodes pels presos polítics

1 minut de lectura
Jordi Puig comença un projecte d’esport compromès a Mallorca

Aquesta setmana l’històric activista gironí Jordi Puig ha iniciat a Cas Concos des Cavaller (Felanitx) un llarg camí en cadira de rodes que el portarà a recórrer els Països Catalans fins arribar a Salses, al Rosselló, d’aquí a tres mesos aproximadament. L’objectiu de l’independentista és mostrar la seva solidaritat amb els presos polítics i teixir vincles de compromís per la llibertat arreu del territori.

Jordi Puig ha activat un perfil a twitter on va explicant els seus moviments dia a dia amb etapes diàries que majoritàriament es mouen entre els 20 i els 30 quilòmetres de distància. De moment ja ha passat per localitats com Palma, Campos, Porreres, Algaida, Santa Maria del Camí o Alaró, amb visites a companys i amics i a col·lectius compromesos amb la llibertat dels presos polítics de diferents municipis. Puig fa anar la cadira de roda pel voral de la carretera i va fent un camí que d’aquí a pocs dies el portarà a abandonar Mallorca per prosseguir la ruta en altres indrets dels Països Catalans.

L’activista aprofita el trajecte per retre homenatge a companys que ja no hi són, per retrobar-se amb amics i explicar allò que considera d’interès de cada poble amb referències en aquestes primeres etapes del trajecte, entre altres, a Biel Majoral, Ramon Llull, Aurora Picornell o Macià Manera. “Rodant fins la República“, un projecte personal de compromís polític que emula altres experiències prèvies de voltes esportives (d’una manera o altra) arreu del país. Aquest cop, en cadira de rodes.