Casas, Torres i Mora es volen consagrar a Hong Kong

2 minuts de lectura

La cita més important del velòdrom d’aquest 2017 (més enllà de la volta i mitja final de Roubaix) es viurà al país asiàtic aquesta setmana. Entre el dimecres 12 i el diumenge 16, el campionat del món de ciclisme en pista obre les portes als millors especialistes del món. Entre ells, tres ciclistes de casa nostra que lluitaran pel podi en unes quantes disciplines. Un d’ells, de fet, defensa el títol obtingut el 2016.

Sebastián Mora va sorprendre l’any passat a Londres amb un or brillant a la modalitat d’Scratch. Repetir gesta no serà fàcil, però és evident que no va ser una casualitat: el de Vila-real també es va proclamar campió d’Europa. En una prova en què més d’una vintena de corredors lluiten pel podi, l’encert tàctic de Mora va ser notable. Guanya el que completa en primer lloc les voltes previstes a la pista. Durant la prova Mora va guanyar volta en dues ocasions al costat d’altres ciclistes, però va fer un atac decisiu en solitari a les darreres voltes que el va portar cap a l’or. Els rivals, com és obvi, el vigilaran de prop.

Sebastián Mora també té una altra opció de títol al madison. Aquesta és la disciplina en què ha guanyat els dos darrers campionats d’Europa fent parella amb Albert Torres. El menorquí i el de La Plana són absolutament fiables en una prova en què hauran d’estar pendents de la parella belga i l’australiana. Els guanyadors de fa un any a Londres, Bradley Wiggins i Mark Cavendish, en aquesta ocasió no participaran al mundial. Una bona oportunitat, doncs, per millorar el bronze assolit el 2016. De moment, aquest any ja han dominat la copa del món i parteixen amb moltes opcions de repetir podi a Hong Kong. Torres, de fet, ja va ser campió del món de madison el 2014, fent parella amb David Muntaner.

article-Albert-Torres-campeon-europa-omnium-2016-580ba75dcb772

El menorquí té una altra opció d’èxit a l’òmnium, la prova reina del velòdrom. Completament remodelat en els darrers mesos, ara compta amb només quatre proves que es disputen en una sola jornada. Una cita molt exigent que combina diferents disciplines del ciclisme en pista i en què l’estratègia és determinant per a l’èxit. També, és clar, no fallar en cap de les quatre competicions. Albert Torres és el vigent campió europeu de l’òmnium i està treballant intensament en aquesta disciplina per poder debutar en uns Jocs Olímpics d’aquí a tres anys. De moment, a la copa del món d’Apeldoorn, ja va ser subcampió. El de Ciutadella no amaga les seves intencions: es vol penjar l’or i arriba en un bon moment de forma.

Helena Casas participarà en 4 proves

També aspira a pujar al podi Helena Casas, encara que no sembla, d’entrada, una missió gens senzilla. La ciclista de Vila-seca participarà en quatre proves en aquest mundial, un autèntic rècord, però només en una d’elles compta amb opcions de lluitar entre les millors.

1478450641_351725_1478450691_noticia_normal

És la velocitat per equips, la modalitat en què forma una parella més que consolidada amb la basca Tania Calvo i en què han aconseguit dominar la temporada de la copa del món. Al mundial, però, les millors no fallen, i Casas ha explicat públicament que l’objectiu real passa per assolir una plaça al top 5. El duo Casas-Calvo, en tot cas, està obrint un terreny inexplorat per al ciclisme femení de casa nostra. Les altres tres proves que disputarà a Hong Kong són el keirin, la velocitat individual i els 500 metres.

Els mundials de Hong Kong seran els primers de la història en què hi haurà el mateix número de proves en categoria masculina i femenina. Hi participaran 370 ciclistes de 42 països diferents, que lluitaran pels 20 títols en joc en només 5 dies de competició.