400 km diaris per completar la volta al món en 80 dies

2 minuts de lectura

A Mark Beaumont li queden només 15 dies de pausa abans d’afrontar el gran repte que ha anat construint en els darrers mesos: batre el rècord de la volta al món en bicicleta, en possessió oficiosa del malaurat Mike Hall en 92 dies.

Mark Beaumont, dalt de la bicicleta

Fa molts anys que els amants de les dues rodes es plantegen aquest tipus de reptes. Cal recordar, per exemple, la valentia d’Annie Londonderry en temps pretèrits. El que vol fer ara el ciclista escocès és anar més enllà i emular el mite generat per Jules Verne: completar més de 30.000 quilòmetres en 80 dies. No és només una xifra referencial en qualsevol volta al món. Els 80 dies són exactament les jornades necessàries que ha calculat Beaumont per completar un trajecte en quatre grans fases:

1. París – Pequín (Europa – Àsia)

2. Perth – Auckland (Oceania)

3. Anchorage – Halifax (Amèrica del Nord)

4. Lisboa – París (Europa)

Com és lògic, el projecte compta amb desplaçaments d’avió i obvia bona part del mapamundi (Àfrica, Pròxim Orient, Amèrica del Sud), però no deixa de ser una animalada de més de 30.000 km avançant sempre cap a l’Arc de Triomf de París, punt de sortida i d’arribada del repte. Complirà, doncs, els criteris del Rècord Guinness actuals, que marca un mínim de 29.000 km recorreguts en un mateix sentit

16 hores diàries dalt la bicicleta

L’escocès vol mantenir una rutina diària exigent: llevar-se a les 03:30h de la matinada, començar a pedalar a les 04h i dur a terme sessions continuades de 4 hores amb descansos de mitja hora fins a les 21:30h. En altres paraules: 16 hores diàries sobre la bicicleta i poques hores de son per poder assolir els 400 km que ha d’acumular cada dia si vol completar la volta al món en els 80 dies previstos. En funció de la calor, la xafogor i el sol que es trobi durant el camí, preveu beure entre 8 i 10 litres d’aigua cada dia.

Un gran amant de l’ultradistància

Mark Beaumont és un dels ciclistes d’ultradistància més coneguts del món. La volta al món en 80 dies és el repte culminant d’una trajectòria en què ja ha assolit fites sonades. Amb només 12 anys va creuar Escòcia dalt de la bicicleta i amb 15 va creuar de punta a punta la Gran Bretanya. Els èxits esportius van anar acompanyats d’una excel·lent tasca acadèmica fins a arribar a ser el millor alumne de la seva promoció de ciències polítiques i de ser doctor honoris causa per la Universitat de Dundee.

El 2008 va saltar a la fama arran de la volta al món va dur a terme l’any 2008 en 195 dies i gràcies al reportatge “The man who cycled the world” emès a la BBC, el canal televisiu amb qui ha compartit les seves grans experiències esportives.

El 2010 va travessar Amèrica de dalt a baix (d’Alaska a la Patagònia) amb bicicleta, el 2011 va formar part d’un equip de remers a l’àrtic i el 2015 va batre un rècord mundial en tornar a la seva faceta de ciclisme i travessar Àfrica en 42 dies i 8 hores. Algunes dels seus reptes més destacats que a partir del 2 de juliol prendran una nova dimensió amb la volta al món en 80 dies. Si Willy Fogg ho va aconseguir, la confiança en Beaumont, el seu currículum i la seva tenacitat és absoluta.