Martin Fourcade guanya el setè Globus de Cristall consecutiu

3 minuts de lectura
Un mes després de convertir-se en l’esportista més llorejat dels Jocs Olímpics de Pyeongchang, Martin Fourcade ha tornat a fer història: ha guanyat el setè Globus de Cristall de la seva carrera.

L’èxit d’un esportista de Martin Fourcade es descriu amb facilitat: el seu palmarès ja és únic en la història del biatló. En un esport marcat per la combinació de resistència, velocitat, precisió, sang freda i d’alts-i-baixos anímics constants, Fourcade disposa d’una fiabilitat insòlita. Si bé no sempre guanya, sempre lluita entre els millors.

Un exemple clarivident és la temporada que el nord-català ha dut a terme a la copa del món. Amb menys victòries que altres anys i molt més a prop que el seu immediat perseguidor, el cert és que el de La Llaguna mai ha deixat entreveure l’opció de ser derrotat a la general. Fins ara s’han disputat 20 proves. En 19 ocasions Fourcade ha pujat al podi. L’únic cop que no ho va fer, a la pràctica, és perquè havia renunciat a competir per molèsties físiques. Un 19 de 19 que impacta a qualsevol aficionat al biatló.

Aquest dijous, a Rússia, ha certificat matemàticament el seu setè títol consecutiu, una fita mai assolida abans per cap altre biatleta i que trenca l’empat amb Bjorndalen, que ha guanyat 6 globus de cristall al llarg de la seva carrera. Fourcade és el dominador més bèstia de la història del biatló i també suma un altre globus de cristall parcial (en la categoria d’esprint, setè consecutiu) després que Johannes Thingnes Boe, el líder de la disciplina, fallés en la darrera cursa de la temporada.

Fourcade ja suma 22 globus de cristall parcials en el seu palmarès (un altre rècord absolut) i aquest cap de setmana, si no falla de forma estrepitosa, en guanyarà dos més (el 8è en persecució i el 5è en sortida en massa). En resum, que aquesta temporada 2017/2018 haurà tornat a guanyar els cinc globus de cristall individuals del biatló.

Els reptes pendents de Fourcade

Amb una carrera tan bèstia al darrera, Ole Einar Bjorndalen és la millor motivació possible per a l’esportista nord-català. El llegendari noruec (algunes veus apunten a la seva retirada a final d’aquesta temporada) ostenta, encara, alguns rècords per davant de Fourcade. El més rellevant de tots ells és l’èxit als Jocs Olímpics: 13 medalles i set títols que caldrà veure si Fourcade (7 medalles i 5 títols) voldrà seguir perseguint a Pequín 2022. Després de Pyeongchang va deixar entreveure que els de Corea podrien ser els seus darrers Jocs.

Un altra dada molt difícil d’igualar són els resultats de Bjorndalen als campionats del món. Allà el noruec ha sumat 20 ors i 45 medalles en total, unes xifres molt superiors a les de Fourcade (11 títols, 20 podis totals), que de ben segur s’hi aproximarà de mica en mica en els propers anys. Arribar al nivell del veterà biatleta, però, sembla una missió especialment en el nombre total de podis.

Fourcade i Bjorndalen, lluint medalles al campionat del món de 2016 davant la premsa
Fourcade i Bjorndalen, lluint medalles al campionat del món de 2016 davant la premsa

El rècord que Fourcade ja comença a veure com a més “terrenal” és el del nombre de victòries a la copa del món. Bjorndalen n’ha aconseguit 95 i ell ja en suma 73. Una distància que sembla enorme però que podria quedar reduïda al no res si el de la Cerdanya manté el ritme de triomfs anuals actual. Entre el 2020 i el 2021, Fourcade estaria en disposició de prendre-li un altre registre mític al noruec.

Un heroi de dibuixos animats

Els 7 globus de cristall són tan bèsties que molts aficionats han volgut felicitar-lo a les xarxes amb muntatges diversos comparant-lo amb personatges mítics de l’animació i el còmic. El bon humor sempre és benvingut i ja el defineixen com l’home capaç de reunir les set boles de drac, com en Goku i companyia, o el comparen amb el títol d’un dels còmics més celebrats de les aventures d’en Tintín: