Tretze medalles catalanes al Campionat d’Espanya d’atletisme en pista coberta

3 minuts de lectura

Bona actuació catalana amb 13 medalles: sis d’or, dues de plata i cinc de bronze

Aquest cap de setmana s’han disputat el campionat espanyol absolut d’atletisme en pista coberta a la instal·lació de Gallur, a Madrid. Un campionat en què s’han vist proves molt disputades i grans marques a dues setmanes de la disputa del campionat d’Europa a Istanbul.

Jael Bestué va tornar a demostrar que està en un grandíssim nivell de forma. La santcugatenca va signar un nou rècord català del 60m llisos a les semifinals amb un temps de 7,19 i va aconseguir la primera posició en la final amb un crono de 7,20, deixant lluny Maribel Pérez, campiona l’any passat que es va haver de conformar amb la plata. Elena Guiu, atleta aragonesa de Vilella de Cinca, va ser bronze amb un temps de 7,41.

View this post on Instagram

A post shared by Jaël-Sakura Bestué (@jaelsbestue)

Cap de setmana per emmarcar per Adel Mechaal. El palamosí va obtenir la mínima per l’Europeu en semifinals (7:47:92) i va fer una final per treure’s el barret. Mechaal va marcar el ritme, trencant la cursa a la primera volta i essent ovacionat a Gallur mentre el públic feia l’onada al seu pas. El seu temps en creuar la meta va ser de 7:44:15, molt superior a la resta de corredors i deixant Fernando Carro, segon classificat a més de 12 segons de distància. El palamosí va acabar fent una volta d’honor a Gallur i arribarà a Istanbul en plena forma.

Menys conegut era el nom d’Adrià Alfonso, però el velocista del Playas de Castelló marxa de Madrid amb una medalla d’or penjant del coll. El velocista és una de les noves sensacions de l’atletisme de casa nostra i va establir un nou rècord català en la final de 200m fent marca personal. Alfonso va aturar el crono en 20,97, superant l’antiga plusmarca de Pol Retamal (20,99). El també català Miguel Gasch va ser bronze al doble hectòmetre amb un temps de 21,35.

A post shared by Adrià Alfonso Medero (@adria.am)

Ja es pot dir que Xènia Benach és la dominadora de les proves ràpides de tanques a Espanya. La de Vilafranca del Penedès va ser medalla d’or i torna a casa amb un nou rècord català al sarró de 8,01 aconseguit a les semifinals. A la final li va valdre amb un crono de 8,07 per travessar la meta en primera posició. Qui també domina la seva distància és Esther Guerrero i ho va tornar a demostrar un cop més aquest cap de setmana, la banyolina va finalitzar amb l’or els 1.500 m amb una marca de 4:10:48 i ja acumula quatre títols de 1.500 i quatre més de 800m en pista coberta.

També va sumar un or per la delegació catalana el saltador del Cornellà Atlètic, Jaime Guerra. Ara mateix Guerra és superior a la resta de rivals i ho va demostrar un cop més a Gallur amb un salt de 7,90 m, a 12 cm de la seva marca de 8,02 m en pista coberta aconseguida aquest any al Campionat de Catalunya de clubs disputat a Sabadell. El seu company de club Pol Ferrer, de l’any 2003, va ser medalla de plata a la prova d’heptatló, enfilant-se fins als 5620 punts (nova marca personal), quedant només per darrere del valencià Jorge Ureña que en va sumar 6173. Ferrer va establir dues marques personals durant el concurs, als 60 llisos amb 6,91 i a l’alçada amb 1,96 m.

A post shared by Zoya N. Corbera (@zoyanaumov)

També van pujar al podi Zoya Naumov, bronze als 800 m amb una marca de 2:04:83; Berta Segura tercera als 400 llisos fent marca personal (53,69), Aleix Pi, segon en perxa (5,40 m), Ber­nat Canet, ter­cer en 60 m (6,72), i Naiara Estanga, ter­cera en tri­ple salt (12,68 m). Cal destacar que l’atleta gironí de l’Hospitalet Atletisme Elvin Josué Canales va ser cinquè en la final dels 800m, en què va establir un nou rècord català absolut de la distància amb un temps d’1:46.23, una marca que li permetrà ser al Campionat europeu en pista coberta que es disputa a Istanbul del 2 al 5 de març. Jordan Díaz, saltador d’origen cubà del Barça, va establir un nou rècord espanyol de triple salt i amb 17,59 m s’ha col·locat com a líder mundial de l’any de l’especialitat.

Imatge de portada: Esther Guerrero i Adrià Alfonso en una imatge de la FCA