Andorra té previst acollir un centre d’alt rendiment en alçada

1 minut de lectura

Les instal·lacions s’ubicarien a 2.500m d’altitud al cap del port d’Envalira

El petit país dels Pirineus segueix apostant per l’esport d’èlit. Des de fa un temps es du a terme un programa per fomentar l’estada d’atletes d’èlit al país, que està aconseguit bons resultats. Fins ara, 32 atletes professionals resideixen al país, amb noms coneguts com els del ciclista Purito Rodriguez o el pilot de rallies Cyril Despres.

sudradio

Ara, es vol fer un pas més i la setmana passada el ministre de turisme d’Andorra, Francesc Camp, va mencionar una nova iniciativa al congrés de neu i muntanya. Camp va explicar que s’està preparant un projecte per treure a concurs la concessió d’un centre d’alt rendiment esportiu en alçada. El centre, destinat tant a esportistes estrangers com andorrans, seria el més alt d’Europa i el tercer més alt al món. L’espai, a més, ja estaria construït, i és que s’aprofitaria les instal·lacions de Sud Radio, un edifici de telecomunicacions clausurat des del 1981 i propietat del govern des del 1986. L’edifici està construït al cap del Port d’Envalira, a 2.500 metres.

Segons ja va explicar fa uns mesos en seu parlamentària la ministra de Cultura, Esports i Joventut, Olga Gelabert, el centre no només serviria com a base d’entrenament d’atletes d’elit, sinó que també acolliria una àrea de recuperació funcional, una àrea de medicina, una àrea d’investigació i desenvolupament i un laboratori d’anàlisi de rendiment.

Actualment el projecte es troba en fase de projecte per sortir a concurs, i en cas que s’acabés materialitzant, superaria en alçada el centre més alt de la Penínsul·la, ubicat a Sierra Nevada a 2.320m.