Dia 3: Yassine Ouhdadi ja és bicampió paralímpic

1 minut de lectura

El tercer dia de competició a París 2024 ha coronat el primer campió paralímpic del nostre país d’aquest estiu: Yassine Ouhdadi.

Els 5.000 T13 són territori Ouhdadi

L’atleta tortosí ha debutat als Jocs de París amb una cursa perfecta. En una prova que combina atletes de la categoria T12 i T13 (per a persones amb discapacitat visual) el corredor de les Terres de l’Ebre ha sigut intel·ligent i ha seguit l’estela de l’australià Jaryd Clifford, un dels seus grans rivals els darrers anys. A la darrera volta Ouhdadi ha atacat a la contrarecta amb un fort ritme que l’australià i el seu guia no han pogut seguir. El rus Kostin era massa lluny i Ouhdadi ha tingut temps de celebrar la victòria (amb un temps discret de 15:50.64) abans de creuar la meta, alçant els braços i amb una alegria evident que el confirma com el millor atleta de la distància en aquest cicle olímpic.

Ouhdadi intentarà sumar una segona medalla als 1.500 T13 el proper 3 de setembre.

Kim López, fora del podi

Campió paralímpic el 2016 i el 2021, el llançador de Silla no ha pogut revalidar el títol en llançament de pes F12 i s’ha hagut de conformar amb la quarta posició amb un millor intent de 15.60 metres, lluny dels 17 metres que ha arribat a llançar en els darrers anys. López ens explicava al pòdcast de la Fosbury que ha patit un darrer any molt complicat per les lesions, amb un colze força malmès, i que era conscient de la dificultat d’accedir al podi en aquesta ocasió. Campió del món fa uns mesos, avui ha fet la millor marca de la temporada però ha estat insuficient davant Sultonov, Ponomarenko i Danyliuk: tots tres han superat els 16 metres.

Diplomes a la piscina

Als 400 lliures S13 la quarta i cinquena posició se les han repartit Ariadna Edo i Emma Feliu, lluny ambdues del ritme de les places de podi, però amb un bon resultat final. D’altra banda, Àlex Villarejo ha acabat la final dels 100 esquena S12 en vuitena posició en una prova en que el britànic Stephen Clegg ha batut el rècord mundial.

Entre altres resultats destacats cal citar l’eliminació de Vasile Agache en la competició individual de Boccia BC4 i la de Dalia Santiago a quarts de final en taekwondo, sense superar tampoc la repesca.

Dia 2: Joan Munar, bronze en salt de llargada

El veterà atleta mallorquí, després d’uns quants anys com a velocista, ha fet un canvi de rumb apostant fort pel salt de llargada en aquest cicle paralímpic. La jugada li ha sortit bé fins al punt que aquest divendres s’ha penjat la seva primera medalla en uns Jocs, amb un bronze assolit just en el sisè i darrer intent amb gust de glòria.