Arrencada triomfal a l’europeu d’atletisme adaptat

1 minut de lectura
El campionat d’Europa que es disputa aquesta setmana a Bydgoszcz comença amb triple podi per als esportistes de casa nostra.

Abans d’afrontar la gran cita esportiva de la temporada a Tòquio a partir del 24 d’agost, els atletes paralímpics viuen aquesta setmana una gran competició internacional a Polònia amb ganes de refermar marques i estat de forma i, en alguns casos, aconseguir la mínima per classificar-se per als Jocs. La jornada inaugural matinal de l’europeu d’atletisme adaptat, però, ha tingut com a grans protagonistes tres esportistes que, sens dubte, intentaran lluitar per les medalles als Jocs d’aquest estiu.

El primer en estrenar el medaller ha sigut el valencià Kim López, un clàssic dels llançaments que ha debutat per la porta gran penjant-se la medalla d’or en llançament de pes en categoria F12 amb una marca sensacional de 17.02 metres, nou rècord del món de la categoria. En aquesta mateixa prova Héctor Cabrera, especialista en javelina, ha sigut sisè. Cal recordar que fa cinc anys López ja es va proclamar campió als Jocs en la mateixa disciplina amb un millor llançament de 16.44 metres, de manera que les expectatives per a aquest estiu són molt elevades per a l’esportista de Silla.

Un altre campió dels Jocs Paralímpics, Gerard Descarrega, ha debutat amb una medalla de plata al campionat d’Europa d’atletisme adaptat. Ho ha fet en una disciplina que cada cop ha treballat més com és el salt de llargada en categoria T11, amb un millor intent de 5.78 metres, lluny del seu rècord europeu de 6.37m. Descarrega suma d’aquesta manera un nou podi internacional a un palmarès on fins ara ha destacat principalment en els 400 metres llisos i també en altres proves de velocitat a l’estadi. El reusenc tindrà noves opcions de medalla en els propers dies als 100 i als 400 metres llisos.

Un altre atleta català que també ha tastat el podi en la jornada inaugural de l’europeu és el tortosí Yassine Ouhdadi, que s’ha proclamat subcampió d’Europa en 5.000 metres llisos en categoria T12-T13 i amb una marca de 15:01.94 que només ha aconseguit millorar el rus Aleksandr Kostin. La marca d’Ouhdadi és el rècord dels campionats en categoria T13 tot i quedar una mica lluny del seu rècord d’Europa. Ouhdadi participarà en els propers dies als 1.500 metres llisos amb l’objectiu de tornar a lluitar per les medalles.