Naturlàndia ja té el seu CAR

1 minut de lectura
Naturlàndia és un nom força conegut. Hi van famílies, escoles, grups. És sinònim de fer exercici a l’aire lliure, activitats diverses, oci. És un parc d’aventures, sí. Però a partir d’ara també serà un trampolí perquè les aventures esportives d’alguns dels seus usuaris siguin el millor possible. I acollirà un centre d’alt rendiment en altura.

Pot sonar estrafolari, com si Port Aventura tingués un espai de tecnificació esportiva o a Illa Fantasia s’hi practiqués alguna tècnica aquàtica. Però té tota la lògica i no deixa de ser una manera d’ampliar catàleg per part d’Andorra, sempre atent a oferir el màxim de possibilitats i facilitats als esportistes que escullen el Principat per fer carrera.

Naturlàndia és un parc d’aventures situat a la parròquia de Sant Julià de Lòria que ofereix l’altitud entre els 1.600 i els 2.000 metres de la zona de la Rabassa com a gran al·licient.

Si per les famílies hi ha naura, esports, activitats pedagòdiques o d’oci per als esportistes la mateixa zona i els seus frondosos boscos de 800 hectàrees facilitaran una mena de refugi d’altura. Una estança a 2.000 metres. Per la pràctica esportiva intensiva. Alt rendiment, vaja.

Afavorir la preparació dels esportistes

Expliquen des de la parròquia local que el projecte del centre d’alt rendiment a la cota 2.000 té per objectiu “afavorir el desenvolupament dels esportistes del país, sobretot dels esquiadors de fons, tot i que també hi ha interès d’altres federacions”.El centre disposa d’un parell de dormitoris, amb capacitat per a unes set persones, i un gimnàs per afavorir la preparació dels esportistes en altura, sobretot per fer pretemporada.

Tot i que podrà acollir equips i federacions de fora del país, l’objectiu és incentivar els esportistes nacionals amb l’esquí de fons com a principal beneficiat. Un centre com aquest pot ser un aliat en períodes de concentració d’esforços com la pretemporada, quan el treball en altitud és especialment estimulant des d’un punt de vista físic. El centre serà operatiu d’aquí a un mes i també ha despertat l’interès d’altres federacions, a banda de la d’esquí, com per exemple la de ciclisme.

El Comú, via Camprabassa, ha aportat 50.000 euros per adequar l’edifici. El COA i la Federació d’Esquí s’han fet càrrec de l’interior. L’edifici ja estava fet i s’ha habilitat a l’efecte de potenciar les estades esportives. I de fet no es descarta, si fa fortuna, d’ampliar-lo. El paper del Comitè Olímpic Andorrà també és important ja que no és difícil detectar que és en disciplines d’esports d’hivern allà on és més rellevant esportivament el País dels Pirineus.