El vilanoví lidera la llista malgrat que ja no lluita per la classificació dels joves. Malgrat tot, no deixa de ser una promesa que necessita fer un pas endavant després de brillar els darrers anys com un gregari de luxe per als líders del Movistar. L’equip navarrès assegura que compartirà lideratge amb Valverde i Quintana i es pot beneficiar de la baixa d’última hora de Carapaz per guanyar marge de maniobra. Una tricefàlia que fa por però d’on només pot sortir reforçat abans d’un 2020 on inevitablement l’hauríem de veure com a cap de files d’una de les tres grans.
El debut en una volta de tres setmanes de l’eslovè ve precedit per un any magnífic on ha triomfat al Tour de Califòrnia i a la Volta a l’Algarve. Té només 20 anys i ja comparteix lideratge a l’UAE amb Fabio Aru, campió de la Vuelta el 2015. De la mateixa manera que s’entendria que l’esforç li passi factura, no ens hauria de sorprendre veure el ciclista més jove de la Vuelta lluitant per un bon lloc a la general. Corredor completíssim cridat a plantar cara a Bernal en la propera dècada.
L’equip Ineos (Sky) porta una versió Z a la Vuelta sense Froome, Thomas ni Bernal i ho fia tot a dues cartes singulars: Wout Poels, que per fi tindrà l’oportunitat de liderar un equip després d’anys d’excel·lència com a gregari, i Tao Geoghegan Hart, el jove britànic que aquest 2019 ha donat el salt de qualitat que s’esperava i que després d’abandonar al Giro tindrà una segona oportunitat per brillar a la Vuelta. Segon al Tour dels Alps i cinquè a Polònia, intentarà disputar la general.
L’última perla colombiana ha fet el salt a mitja temporada des de la Fundació Euskadi fins a l’Education First perquè els seus resultats reclamaven a crits una oportunitat al World Tour. Subcampió del Tour de Califòrnia, quart a Polònia i setè a Andalusia, debuta en una gran volta sense pressió en un equip construït al voltant de Rigoberto Urán i amb altres joves talents com Daniel Felipe Martínez i Hugh Carthy. Pot ser una de les grans sorpreses de la ronda espanyola.
Sense opcions de disputar la general, el Deceuninck-Quick Step ho fiarà tot a les victòries d’etapa amb grans corredors com Gilbert o Stybar però també amb el velocista que creix a passes de gegant. Jakobsen, que comptarà amb Richeze de llançador, serà un dur rival per a Sam Bennett i Fernando Gavíria als pocs esprints que hi haurà enguany a la Vuelta. Ja suma 12 victòries com a professional tot i debutar a l’elit l’any passat.
El segon any com a professional de l’ucraïnès ha estat farcit de problemes físics però sembla arribar a la Vuelta en el millor moment de forma de la temporada. Debutant l’any passat, va estar a punt d’endur-se la victòria en una escapada a Galicia abans d’abandonar la prova. Ve de guanyar l’Adriàtica Iònica i sens dubte serà un ciclista ambiciós a l’hora de buscar el triomf en les nombroses etapes de perfil trenca-cames de la Vuelta.
El corredor d’Euskadi Murias va sorprendre a tothom amb una exhibició l’any passat a les duríssimes rampes de La Camperona i aquest 2019 s’ha consolidat a l’elit amb un lloc al Top 10 de la Vuelta a Murcia o de la Route du Sud i un magnífic segon lloc recent a la Vuelta a Burgos. Podríem veure una versió més completa d’un corredor que sembla tenir el futur encaminat cap a un equip World Tour.
Tornem al Deceuninck-Quick Step per fixar-nos en el talent del britànic Knox, que per fi comença a treure el cap al World Tour. Després d’un debut decebedor en una gran volta aquest any al Giro ara arriba a la Vuelta com a líder del seu equip per a la general amb l’ambició de veure fins on el porten les seves cames. Encara és d’hora, però té qualitats per lluitar per un Top 10. Ve de ser 10è a Polònia en un any en què ha acabat 8è al UAE Tour i 3r a la Adriàtica Iònica.
En el tercer any com a professional la carrera de l’australià sembla estancada després d’un 2018 on va brillar a la Volta a Catalunya, al Tour dels Alps i al Giro d’Itàlia abans de patir una forta caiguda. Fa unes setmanes va recuperar una bona versió de si mateix al Tour d’Àustria i necessita ser protagonista a la Vuelta per recuperar la confiança en un Dimension Data que agrairà qualsevol brillantor d’O’Connor.
En un equip amb Roglic, Kruijswijk, Bennett, Gesink, Kuss i Martin és difícil fixar-se en aquest nord-americà que s’ha preparat a consciència pel debut en una ronda de tres setmanes. Segon a l’última etapa del Tour de Polònia, va començar l’any molt fort amb un 7è lloc final a l’Algarve. D’ell se n’espera treball d’equip sense cap mena de pressió, encara que pot convertir-se aquest mateix any en un puntal del Lotto Jumbo en les etapes de mitja muntanya.