Teníem moltes ganes d’afirmar des de la redacció de continguts una realitat que tanta gent ha volgut negar al llarg de la història. Quants cops hem sentit algun càrrec important dir que l’esport no té res a veure amb la política des d’una posició de poder? Quants cops els esportistes han optat per la comoditat de no opinar i no ser etiquetats, renunciant a dir allò que pensen del món on viuen? Per omissió o per acció, tothom fa política i pensem que és saludable admetre-ho obertament.
Les pàgines centrals de la revista les dediquem, doncs, a fer visibles aquests lligams entre la política i l’esport. Ho fem, com sempre, des de prismes diferents i amb reportatges de tota mena. L’escombrada comença prenent la temperatura a les grans rivalitats esportives entre països d’arreu del món i ràpidament ens recalca que l’esport ha estat una eina més al servei dels estats al llarg de la història. En aquest sentit, aprofundim en el cas concret del nazisme i també d’una dona que va decidir plantar-hi cara des de les Olimpíades Populars de Barcelona de 1936.
També entrevistem al màxim responsable de l’esport a Catalunya, el Secretari General de l’Esport Gerard Figueras, per conèixer de primera mà quin és el paper de l’esport en el moment polític transcendental que viu el país, i recordem el capítol d’ignomínia de política de despatxos que va viure l’hoquei català ja fa més d’una dècada en l’anomenat Cas Fresno. A les pàgines centrals fem espai a la catalanitat de l’USAP, al ciclisme compromès del Pedal Antifeixista i a Ivor Montagu, l’home que va evitar una guerra. Tot plegat, acompanyat amb un recull de gestos històrics d’esportistes: de vegades, una imatge val més que mil paraules.
Al tercer temps fixem l’atenció en el boom del crossfit i us oferim el resultat d’una conversa extensa i relaxada amb en Joan Pahisa, un apassionat de l’esport que des d’aquest 2017 és la persona més baixa del món en completar una marató.
També comptem amb una gran diversitat de punts de vista a la zona mixta amb col·laboradors que ens ajuden a veure l’esport des d’altres perspectives: observatori de gènere, filosofia, psicologia, nutrició, ciència, història de l’art, humor…
Subscripcions obertes
El número #27 de la Revista Fosbury ofereix 136 pàgines per omplir de lectura esportiva els mesos de tardor que ben aviat trobareu a la xarxa de botigues Abacus.
L’equip de La Fosbury volem convidar-vos a fer efectiva la vostra subscripció a la revista en paper i evitar suspensions de qualsevol mena que endarrereixin aquesta decisió. La comunitat de subscriptors (25€/any) i membres del Club Fosbury (40€/any) és essencial per garantir la viabilitat del projecte periodístic de tot l’esport. Moltes gràcies per ser-hi i benvinguts a tots aquells que decidiu sumar-vos-hi a partir d’avui.