El Comitè Olímpic de Catalunya pren partit pel Sí

2 minuts de lectura
"El teu Sí ens farà guanyar", el lema de la campanya / Fotografia: COC
“El teu Sí ens fa guanyar”, el lema de la campanya / Fotografia: COC

Poques hores abans que el Parlament de Catalunya aprovin la Llei del Referèndum, el Comitè Olímpic de Catalunya ha aprofitat la seva assemblea general per llançar la campanya “L’Esport pel Sí” per fomentar el vot favorable a la independència el proper diumenge 1 d’octubre. El Comitè, refundat fa pocs mesos, ha aprovat per unanimitat impulsar aquesta campanya que vol posar al servei de la Generalitat de Catalunya i de la cita electoral els locals dels clubs i les federacions esportives d’arreu del país.

El COC només pot tenir sentit si Catalunya és independent“. Aquesta és una de les conclusions que en nom del Comitè ha expressat públicament el seu president Gerard Esteva: “tenim uns clars beneficis, molt identificats, en cas que Catalunya esdevingui un estat. Volem transmetre tots aquests beneficis a través d’una campanya en positiu. Pocs sectors obtindran tants avantatges com el món de l’esport amb la independència de Catalunya“.

Aquesta és la mateixa conclusió que havia conclòs un extens estudi de la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes, que recalcava que la independència de Catalunya generaria més ingressos, més ocupació i més possibilitats d’èxit esportiu en les grans cites internacionals.

Gerard Esteva pren la paraula durant l'assemblea del Comitè Olímpic de Catalunya / Fotografia: COC
Gerard Esteva pren la paraula durant l’assemblea del Comitè Olímpic de Catalunya / Fotografia: COC

Amb el lema “El teu Sí ens fa guanyar“, la campanya vol esdevenir un suport clau del món de l’esport català al referèndum i a la independència. En referència a l’1 d’octubre, i davant l’anunci de diversos governs municipals de no cedir els locals electorals habituals i dels moviments que pugui dur a terme l’estat espanyol en els propers dies, el president Esteva ha instat l’esport ha ser un agent facilitador del referèndum: “l’esport és el sector que té més vertebració i implementació al territori, i instem tots els clubs a cedir els seus locals en el cas que sigui necessari”.

En aquest sentit, el COC durà a terme un àgil pla d’actuació per coordinar-se amb les entitats esportives del país i posar a disposició de la Generalitat els locals i establiments que facin falta per garantir el bon funcionament del referèndum. Arreu de Catalunya hi ha 69 federacions esportives i més de 12.000 clubs. Per a fer-nos una idea del potencial i el recorregut de la proposta, actualment 56 de les 69 federacions catalanes constitueixen el Comitè Olímpic de Catalunya, l’organisme impulsor de la campanya. Algunes d’elles, ja han donat suport explícit a la campanya a través de les xarxes socials.

La campanya, en marxa

La campanya “L’Esport pel Sí” tindrà vida pròpia amb una web de referència i presència a les xarxes socials per tal d’esdevenir una eina que des de la societat civil ajudi a sumar vots favorables al Sí. L’objectiu de les properes setmanes és donar a conèixer els avantatges de la independència per a l’esport català per animar les persones indecises a prendre partit davant la convocatòria de l’1 d’octubre. També resoldre els dubtes que planen en cas d’independència; per exemple, si els esportistes catalans podran competir oficialment amb plena normalitats a les grans cites internacionals.

El Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, ha lloat la iniciativa del COC: “agraeixo el rol històric que assumeix l’esport català en aquest moment del país”.