La revista Fosbury #42 ja és una realitat: 132 pàgines en paper per acompanyar-vos durant l’estiu.
Vols la Fosbury? Compra-la aquí!
El primer número en paper de l’any de la revista Fosbury, que es publica en format semestral, s’endinsa en l’impacte de l’esport en la geopolítica mundial. Les relacions internacionals en clau política per part de les grans institucions mundials tenen en l’esport una peça clau des del segle XX i així ho procura reflectir el nou monogràfic de la Fosbury. Amb una portada “impossible” que aplega dues cares de models polítics antagònics (el capitalisme, amb Trump; el comunisme, amb Stalin) amb l’esport (el tauler d’escacs) com a element en comú, la Fosbury #42 presenta un número que combina reportatges, articles i entrevistes a fons.
El monogràfic sobre geopolítica i esport l’obre l’actualitat, amb una extensa mirada a l’ús del blanqueig esportiu per part de diversos països de la península Aràbiga denunciats per Amnistia Internacional. El reportatge “efecte Qatar” es fixa de quina manera hi ha estats que fan servir l’esport per validar-se com a agents polítics mundials de primer ordre. En aquest primer bloc de temes candents també hi destaca una extensa entrevista a la jugadora mallorquina Inma Zanoguera, que més enllà de la seva trajectòria en el bàsquet fa anys que s’ha erigit en una portaveu per denunciar la realitat precària i desplaçada de la població sahrauí.
La revista pretén ampliar el focus a múltiples situacions d’interès arreu del món, també històriques, com la guerra freda, l’apartheid a Sud-àfrica o l’inacabable conflicte entre l’Índia i el Pakistan, sempre des d’una vessant esportiva i essent només alguns dels punts d’interès que trobareu al llarg de la Fosbury #42. A la darrera part de la revista, a la secció del Tercer Temps, recuperem el fil iniciat l’estiu passat amb la situació del català i l’esport, en aquest cas a partir d’una entrevista al secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Francesc Xavier Vila, entre altres temes i esdeveniments esportius de rellevància al nostre país.
Ja a la venda
La Fosbury ja està a la venda a través de la nostra botiga en línia (si la compreu us l’enviem a l’adreça que ens indiqueu) i durant les properes setmanes també es podrà comprar als punts de venda habituals (Llibreries Abacus, centres Bon Preu Esclat, i diverses llibreries i quioscos de Catalunya, així com la Llibreria Catalana de Perpinyà). A més, la podreu trobar a una vuitantena de biblioteques i serveis lingüístics de Catalunya i les Illes Balears.
Un cop més, aprofitem l’avinentesa per agrair a les persones sòcies del projecte, que a través de la seva subscripció fan possible que editem amb regularitat revistes com aquestes. Us convidem a ampliar aquesta comunitat per garantir la continuïtat de la Fosbury.