París 2024, dia 9
Agenda dilluns 5 d’agost
Aquesta és l’agenda prevista dels esportistes dels Països Catalans d’aquest dilluns:
Medaller, dia 9
Aleix Gómez certifica el bitllet cap als quarts de final
Aleix Gómez ha anotat el gol guanyador a falta de dos segons per acabar el partit contra Croàcia (32-31), el darrer de la fase de grups. Qui guanyava s’enduia el darrer bitllet cap a quarts de final i ha estat l’equip de Jordi Ribera, amb un Gómez decisiu també des del punt de penal (5 gols) i un Ian Tarrafeta (4 gols) determinant al tram final de partit. Dani Fernández també ha sumat un parell de dianes.
Espanya es classifica com a tercera de grup i s’enfrontarà amb Egipte a quarts de final.
Noah Lyles guanya una final igualadíssima dels 100 llisos
El xòuman nord-americà és, per davant de tot, un atleta espectacular. Noah Lyles ha aconseguit el triomf en una ajustadíssima final en què els temps han trigat a sortir. 9.79 per a ell (marca personal) per imposar-se al jamaicà Thompson (9.79), al nord-americà Kerley (9.81), al sud-africà Simbine (9.92, rècord nacional), Jacobs (9.85), Tebogo (9.86, rècord nacional), Bednarek (9.88) i Seville (9.91).
Final molt ràpida de tots els finalistes i eufòria de Lyles, que a París 2024 té intenció de farcir-se d’ors.
L’últim or d’esgrima, per al Japó
El país asiàtic s’endú la victòria al medaller de París 2024 en esgrima gràcies a la victòria en la darrera competició, el floret per equips, guanyada davant Itàlia. Bon espectacle el que s’ha viscut aquests dies en un Grand Palais que ha celebrat fins a set medalles locals.
Superioritat sideral d’Ethan Katzberg
Era l’indiscutible favorit a l’or i l’ha assegurat en el primer llançament. El canadenc és l’autèntic fenomen dels darrers anys del llançament de martell i tot sortir ha enviat el martell a 84.12 metres. Cap de la resta de contricants ha estat capaç de superar la barrera dels 80 metres en tot el concurs, per copsar ràpidament el seu nivell superlatiu.
Campió del món el 2023, tot apunta a dominador intractable del proper lustre.
Mahuchikh, campiona olímpica
La dona que fa unes setmanes va aconseguir batre l’històric rècord d’Stefka Kostadinova vigent des de 1987 amb un millor salt de 2.10 sensacional s’acaba de proclamar campiona olímpica en un concurs fluix en què només dues saltadores han anat més enllà dels 1.95.
De fet Yaroslava Mahuichikh n’ha tingut prou en saltar dos metres pelats per endur-se l’or en una final que a priori prometia oferir moltes més emocions. La prova, per cert, s’ha resolt amb dos medalles per Ucraïna i dues més per Austràlia.
Tots els grans favorits, a la final dels 100
Thompson i Seville, els jamaicans, han sigut els més ràpids de les semifinals i tindran el repte de retornar l’or al país d’Usain Bolt davant els tres estatunidencs (entre ells, el mediàtic Noah Lyles), el vigent campió olímpic Jacbos i els africans Simbine i Tebogo. El desenllaç, a les 21:50h.
Nawal Meniker, última a la final d’alçada
Mal resultat per a l’atleta de Perpinyà, que només ha pogut saltar la primera alçada (1.86) al primer intent i queda lluny de l’1.95 que ostena com a millor marca personal d’aquesta mateixa temporada.
En qualsevol cas, experiència com a finalista en el seu debut olímpic i sembla anar en progressió ascendent per continuar millorant marca i resultats en grans competicions internacionals.
Els EUA s’imposen al medaller de natació amb un nou rècord del món
Els EUA no han deixat escapar la vitòria al 4×100 estils femení, amb una superioritat incontestable de les quatre nedadores, des de Regan Smith fins a Torri Huske, que han dominat a plaer i han batut el rècord del món amb un temps de 3:49.63, pràcticament un segon més ràpid que el que ja ostentaven. Austràlia s’ha hagut de conformar amb la plata i cedeix finalment el primer lloc al medaller de natació als EUA.
Fins aquí la natació a París 2024. Els Jocs de Léon Marchand, Summer McIntosh, Pan Zhanle o, és clar, Katie Ledecky, un cop més.
El campió olímpic dels 400 també renuncia als Jocs
Steven Gardiner (Bahames) no competirà a París 2024. D’aquesta manera els 400 llisos perden el seu vigent campió i un dels candidats a lluitar per les medalles. Una nova absència dura de pair a l’estadi atlètic, després de baixes d’altres estrelles com Shericka Jackson o Shelly-Ann Fraser-Pryce.
Gisela Pulido, 10a després de les primeres quatre regates
El surf d’estil irromp als Jocs Olímpics i, és clar, també ho fa la catalana Gisela Pulido, llegenda d’aquest espor amb 10 títols mundials en freestyle. Malauradament per a ella la categoria olímpica és la Fórmula Kite, una disciplina en què els seus títols mundials no són un bagatge de pes i en què hi ha altres candidates més clares a endur-se una medalla.
Avui, en el primer dia de competició i en el debut olímpic de Pulido, la catalana ha sigut 11a, 12a, 6a i 12a de nou per ocupar el 10è lloc provisional de la general, l’últim que dona accés als quarts de final.
Pan Zhanle en mode extraterrestre
Final apassionant dels 4×100 estils masculí en què la Xina, amb un registre final de 3:27.46, ha aconseguit que els EUA (segons) hagin perdut per primera vegada aquesta prova al llarg de la història olímpica (el 1980 no van competir pel boicot del bloc capitalista).
La Xina ha guanyat principalment gràcies al darrer relleu de Pan Zhanle, que ha fet una barbaritat: baixar dels 46 segons en el seu relleu (45.92) per remuntar davant els EUA i la França de Léon Marchand, que suma un bronze i tanca els Jocs amb cinc medalles al seu sarró.
46.40 va fer Zhanle per guanyar l’or als 100 lliures i batre el rècord del món i encara més ràpid ha nedat avui. Sens dubte, una de les grans estrelles de París 2024.
Rècord del món de Bobby Finke!
El nedador estatunidenc ha decidit donar-ho tot des del principi a la llarguíssima final dels 1.500 lliures i la jugada li ha sortit de meravella, amb un registre final de 14:30.67 que es converteix en el nou rècord del món de la distància. L’italià Paltrinieri i l’irlandès Wiffen s’han repartit plata i bronze, de manera que es repeteix el podi dels 800 però amb posicions intercanviades.
Revalida l’or olímpic als 1.500 el nord-americà, que permet als EUA situar-se al capdavant del medaller provisional de natació davant Austràlia: Empat a set ors, però més plates dels estatunidencs.
Liliana Fernández i Paula Soria, eliminades a vuitens de final
La parella alacantina de vòlei platja han cedit davant les suïsses Huberli i Brunner per 23 a 21 i 21 a 16. Ho tenien ben encarrilat al primer set, però han desaprofitat les seves opcions i això ha semblat desestabilitzar la seva moral amb un mal inici de segon set que les ha condicionat fins al final.
Paula Soria i Liliana Fernández s’acomiaden de París 2024 als vuitens de final, sense diploma olímpic.
És el comiat a l’esport d’elit de Lili Fernández, gran estrella d’aquest esport al nostre país.
Sarah Sjöstrom fa el doblet!
Els millors Jocs Olímpics de la memorable nedadora sueca han arribat quan falten pocs dies per celebrar el seu 31è aniversari. Sjöstrom s’ha imposat amb claredat als sempre frenètics 50 metres lliures amb un gran crono de 23.71 i aconsegueix un doble d’or després de vèncer també als 100 lliures.
La nedadora més ràpida de París 2024 té 30 anys i replica el doblet d’or que ja havia assolit als mundials de 2017 i de 2015 però que mai havia aconseguit en un escenari olímpic.
Diploma olímpic per a Mavi Garcia!
La ciclista de Marratxí ha signat una magnífica prova en ruta i ha acabat sisena, amb un meritori diploma en un circuit poc favorable per a ella. Excel·lent resultat per a una corredora que s’ha mogut molt bé amb cursa, amb un enorme suport de Mireia Benito, que en diversos moments ha jugat a l’ofensiva i ha controlat el ritme del pilot i un cop feta la feina ha acabat en 63a posició.
Victòria per a la més llesta de la classe, una Kristen Faulkner que ha aplicat l’ABC del ciclisme a la perfecció. El podi el completa Marianne Vos, campiona a Londres 2012 i millor ciclista de la història, i Lotte Kopecky, amb un bronze que sembla quedar-se curt per a la campiona del món. Qui és queda amb un pam de nas, finalment, és Blanka Kata Vas.
Scottie Scheffler, campió olímpic
El campió d’aquest any al Masters també és el nou campió olímpic de golf. El nord-americà ha protagonitzat un darrer quart dia de competició espectacular mentre rivals directes, com el basc Jon Rahm, es desinflaven en els darrers forats.
França, a quarts de final
El vigent campió olímpic ha superat Hongria per 24 a 20 en el darrer partit de la fase de grups i s’ha classificat per als quarts de final, una fita que després de la tercera jornada semblava força complicada després d’un inici de torneig nefast. Amb Ludovic Fàbregas essent clau en defensa (avui, un gol), França s’enfrontarà a Alemanya als quarts.
Un primer contra quart ben enganyós en què, vulgui o no, França continua sent favorita.
Novak Djokovic, per fi, campió olímpic
El tennista serbi va guanyar la medalla de bronze l’any 2008 en el seu debut olímpic i des d’ençà ha estat perseguint l’or sense èxit. Ara l’acaba d’aconseguir en el torneig masculí individual després de superar Carlos Alcaraz a la final per un doble 7 a 6.
Guanyador de 24 Grand Slam, per fi té el seu or olímpic. Tennista llegendari.
Cap Verd ja té la seva primera medalla olímpica
El torneig de boxa masculí en -51 kg ha sigut l’escenari d’una altra fita inèdita als Jocs. Després de Saint Lucia i Dominica ahir, avui un tercer estat inèdit fins ara al medaller s’ha estrenat, en aquest cas amb una medalla de bronze. Es tracta de Cap Verd, que ha gaudit d’un excel·lent torneig de David de Pina per aconseguir-ho. Avui ha cedit a semifinals, però el bronze ja és seu.
Carlos Edriel Yulo, llegenda de Filipines
Ahir va fer història en ser el primer gimnasta del seu país en guanyar una medalla en gimnàstica amb l’or a l’exercici de terra. Ara acaba de proclamar-se bicampió olímpic en guanyar també en salt. Espectacular Carlos Edriel Yulo, que és el primer esportista del seu país en ostentar dues medalles d’or als Jocs.
Mònica Dòria, a quarts de final!
La palista andorrana avança ronda després de ser segona a la seva sèrie de caiac cros, només superada per la número 1 del món Kimberly Woods. Mala sortida de l’andorrana, que ho ha redreçat en el primer pal vermell i ja no ha desaprofitat l’ocasió d’avançar ronda.
No falla el waterpolo femení
Espanya tanca la fase de grups amb un ple de victòries. La darrera víctima ha estat una Itàlia que ha plantat cara, però que ha acabat cedint per 11 a 13. Laura Ester avui ha jugat el partit sencer a la porteria per donar descans a Martina Terré i Anni Espar, amb tres dianes, ha sigut la màxima golejadora amb gols també de Bea Ortiz, Elena Ruiz i Judith Forca (2), així com de Paula Crespí, Isabel Piralkova i Maica Garcia (1).
Quatre partits i quatre victòries per accedir a quarts de final com a primera de grup. S’enfrontaran a Canadà, una selecció molt assequible pel nivell de les de Miki Oca.
Xile torna al podi olímpic 16 anys després
El tir olímpic està sent una font d’èxit per a països americans poc habituats a les medalles olímpiques. Si fa uns dies Adriana Ruano liderava una doble medalla per a Guatemala, ara ha arribat el torn de Xile. Francisca Crovetto acaba de guanyar l’or d’skeet al desempat i és la primera dona de la història del seu país en proclamar-se campiona olímpica.
Feia 20 anys que no hi havia un campió olímpic xinès i 16 que aquest país sud-americà no pujava al podi!
El continent africà guanya la seva primera medalla olímpica en gimnàstica
No hi ha hagut sorpresa a la final de les asimètriques i l’exercici d’enorme dificultat (i ben executat) de Kaylia Nemour l’ha catapultat cap a la medalla d’or. És la primera vegada que una gimnasta que defensa un país africà puja al podi olímpic en gimnàstica artística i el primer or d’Algèria als Jocs des de Londres 2012.
Es deu estar estirant dels cabells a França, atès que Nemour és una esportista nascuda i crescuda a França i que va representar el seu país fins el 2021. Llavors, les desavinences amb la Federació francesa, que volia que abandonés el seu club i passés a entrenar a París, la van portar a prendre la decisió de representar Algèria a les competicions internacionals, malgrat perdre’s algunes grans cites pel bloqueig exercit per França.
A finals de 2023, finalment, va poder competir amb Algèria i aviat es va proclamar subcampiona del món d’asimètriques. Pocs mesos després ja és campiona olímpica. A casa, a França, representant el país del seu pare algerià i fent història pel continent africà.
David Puig s’enfonsa als quatre darrers forats
Final amarg per al jugador de La Garriga en el seu debut olímpic. David Puig estava completant una jornada brillant, amb sis birdies quasi consecutius que el situaven amb opcions remotes de lluitar pel diploma olímpic a falta de quatre forats. Però el forat 15 ha sigut un malson, necessitant fins a cinc cops més del par per completar-lo.
Això ha enfonsat moralment el català que també ha fet doble bogey en dues ocasions més per acabar el torneig en un global -1 decebedor, vist el seu alt nivell.
40a posició final per a Puig.
Miquel Travé, eliminat a vuitens de final
El palista urgellenc s’ha saltat una porta a la seva eliminatòria de caiac cros i no ha pogut fer res per remeiar-ho, essent plenament conscient de la situació ja abans de creuar la meta, conscient que estava eliminat. Llàstima per a Travé, que va endur-se un diploma olímpic al C1.
Doblet xinès a les anelles
Liu Yang, campió a Tòquio, revalida el seu or en anelles, i l’acompanya Jingyuan Zou amb la plata. Necesitava la Xina aquest or després de deixar-lo escapar tant a l’All Around individual com a la prova per equips en el darrer moment.
El podi el completa el mític Petrounias, que suma tres medalles olímpiques ja en aquest aparell, en què també és tetracampió del món. Un enorme èxit que arriba en el tram final de la seva carrera, amb 33 anys.
Fan Zhendong estronca el somni de Moregard
La lògica s’ha imposat a la final del torneig individual masculí de tennis de taula. El xinès Fan Zhendong s’ha imposat per 4 a 1 davant el suec Truls Moregard i guanya la seva tercera medalla olímpica, el primer or individual després de ser subcampió fa tres anys a Tòquio.
Tercer or xinès en tres proves disputades fins ara de tennis de taula i lloances per a Truls Moregard, qui ha estat la sensació del torneig tal com ja ho va ser al mundial de 2021. Autèntic especialista en fer proeses als torneigs més importants del món!
El bronze, per al també joveníssim francès Felix Lebrun, que ha fet un torneig magnífic i només ha cedit la derrota davant Zhendong.
Les germanes Hashimi, a l’atac!
Les dues ciclistes de l’Afganistan formen part de l’escapada de la prova en ruta de ciclisme femení. Èxit per a Fariba i Yulduz Hashimi, que són germanes i que van fugir del seu país amb l’ascens al poder dels talibans després d’haver entrenat clandestinament al seu país rebent insults i fins i tot pedrades per part d’homes que no toleraven la seva decisió de practicar lliurement el ciclisme.
El 2021, juntament amb la seva família i quatre ciclistes afganeses més, van escapar-se de l’Afganistan amb l’inestimable ajuda de l’ex campiona del món Alessandra Cappellotto, que els va facilitar l’accés a Itàlia i el seu camí en el ciclisme professional.
A París 2024 competeixen amb la bandera tricolor afganesa, substituïda (i prohibida a la pràctica) al seu país d’origen des de 2021 per la bandera de “l’Emirat Islàmic de l’Afganistan”, el país que governen els talibans. Abans de començar els Jocs van prometre sortir a l’ofensiva per “representar les dones oprimides de l’Afganistan que ni tan sols tenen permès anar a l’escola”.
Quin luxe, doncs, veure-les a l’escapada olímpica!
5 mil·límetres decideixen l’or olímpic!
Corea del Sud ha fet el ple al 5 en tir amb arc! La medalla d’or del torneig individual masculí no s’ha decidit fins a la fletxa de desempat a la final després que l’última sèrie de fletxes entre ells es resolgués amb un magnífic empat a 30.
L’actuació fantàstica del nord-americà Brady Ellison no s’ha saldat amb l’or perquè al desempat ha enviat la fletxa a 6,1 centímetres del centre de la diana. Kim Woo-jin, uns segons abans, l’havia enviat a 5,6 centímetres. Victòria, per fi, per al considerat per molts com el millor arquer del món, que tal com havia fet ahir la seva compatriota Lim Si-hyeon, tanca el seu camí a París 2024 amb triple medalla d’or.
Corea del Sud ha obtingut un balanç quasi perfecte: 5 ors, 1 plata i 1 bronze. Increïble el país asiàtic en aquesta disciplina!
Jordi Xammar i Nora Brugman, segons
La 6a regata de la classe 470 mixta, la darrera d’avui, s’ha saldat amb un bon tercer lloc per als catalans Nora Brugman i Jordi Xammar. Aquest resultat, unit a un dia fluix del duo japonès, els enfila al segon lloc de la general, a cinc punts de la parella austríaca i tenint el total de punts més baix de tots els participants.
Dia a dia van forjant la seva opció de medalla.
Marc Reyné i Marc Miralles lideren Espanya cap a les semifinals
Impressionant partit de la selecció espanyola d’hoquei herba davant Bèlgica, probablement la favorita número 1 de París 2024 com a vigent campiona olímpica i subcampiona mundial de 2023. Espanya havia accedit a quarts de final com a quarta del seu grup i Bèlgica com a primera, essent superior fins ara als seus rivals.
No ha estat així el dia clau. Partit molt igualat sense canvis en el marcador a la primera part i tram final de partit molt més mogut. Al minut 40 s’ha avançat Espanya i en la següent jugada Bèlgica ha empatat. Tot ha canviat a falta de sis minuts pel final. Jugada ofensiva liderada per Marc Recasens, assitència de Gerard Clapés i gol d’un Marc Reyné que està sent una de les sensacions del torneig.
Amb Bèlgica llançada a l’empat, Marc Miralles ha marcat el tercer aprofitant un penalti córner. Bèlgica no s’ha rendit i no ha trigat gens a posar el 3 a 2, també via penalti córner. Els últims intents belgues han estat infructuosos i la victòria final se l’endú Espanya, que es planta a semifinals per sorpresa disposada a fer-la grossa.
Isabell Werth, llegenda de la doma clàssica
Difícilment trobareu una trajectòria esportiva equivalent a la d’Isabell Werth. Passen els anys i l’amazona germànica continua sent l’excel·lència total de la doma clàssica. Ahir va guanyar l’or per equips amb Alemanya després d’un duel ajustadíssim davant Dinamarca i la seva actuació va ser determinant.
Avui ha tornat a brillar a la final individual amb la seva egua Wendy i ha guanyat una nova medalla de plata, replicant el mateix doblet d’or i plata que va tenir a Tòquio 2020, a Rio 2016, a Pequín 2008, a Sydney 2000… i a Barcelona 1992. A Atlanta, el 1996, sí que va aconseguir l’or individual.
Palmarès: 8 ors i 6 plates als Jocs Olímpics. Està al top 10 històric tant de medallistes d’or com de nombre total de medalles als Jocs Olímpics. I és, de llarg, la millor de la història en hípica.
Per cert, Alemanya té relleu garantit: Jessica Von Bredow-Werndl ha repetit el doblet d’or assolit ja a Tòquio 2020!
Mete Gazoz no lluitarà per les medalles
La gran sorpresa del tir amb arc a Tòquio 2020, eliminat a quarts de final. Un resultat que no deixa de ser lògic atès que el quadre l’ha enfrontat amb Kim Woo-jin, probablement el millor arquer del món malgrat els seus problemes per rematar amb medalles d’or les seves competicions individuals.
Corea del Sud, mentrestant, ja ha col·locat dos dels seus tres arquers a semifinals.
Sara Sorribes, medallista de bronze!
La tennista de la Vall d’Uixó acaba de guanyar el bronze olímpic en dobles femenins fent parella amb Cristina Bucsa! Les dues tennistes han dominat el partit pel tercer lloc amb molta comoditat per un doble 6 a 2 davant les txeques Muchova i Noskova.
Espectacular torneig olímpic d’aquest duo i primera medalla per a Sara Sorribes en uns Jocs!
Xammar i Brugman, sisens
5a regata de la classe 470 mixta i lluita per les primeres places, de nou, per a la parella catalana formada per Jordi Xammar i Nora Brugman. Han acabat en sisena posició i continuen quarts a la general.
El nivell estratosfèric de França
Quan encara queda una setmana de Jocs Olímpics la delegació francesa ja pot dir amb veu alta i clara que està vivint els segons millors Jocs de la seva història… després dels de París 1900.
Ara mateix França ja supera les 40 medalles i en té garantides algunes més, de manera que superarà les 43 medalles de Pequín, la segona millor marca de la seva història (probablement avui mateix). Està a només 3 ors dels 15 campions d’Atlanta 1996 i el dubte honest ja passa per si serà capaç d’enfilar-se fins als 27 ors de París 1900. Semblava completament inabastable, però…
L’èxit de Pere Riba
Durant un temps l’ex tennista català Pere Riba va ser força famós pel fet d’entrenar Coco Gauff, icona mediàtica del tennis mundial. Fa uns mesos tècnic i jugadora van partir peres i Riba ha recuperat el vincle amb Qinwen Zheng.
Des d’ahir Pere Riba pot dir que té part de responsabilitat en un or olímpic: Zheng va guanyar el títol individual femení i va donar a la Xina un or en una competició individual de tennis per primera vegada a la seva història.
Ara, pendents del partit pel bronze en dobles femenins que compta amb Sara Sorribes.
Kunlavut Vitidsarn obre un nou camí a Tailàndia
Per primera vegada aquest país asiàtic tindrà un medallista olímpic més enllà de l’halterofília, la boxa i el taekwondo. Per primera vegada entra en joc un esport de pilota, el bàdminton, atès que Kunlavut VItidsarn s’ha colat a la final olímpic individual masculina d’aquest esport.
No és cap sorpresa: després de ser un prodigi júnior en aquest cicle olímpic s’ha consolidat com una de les estrelles mundials del bàdminton en ser subcampió mundial el 2022 i campió del món l’any passat.
Quique Llopis, a semifinals!
L’atleta de Gandia ha debutat als Jocs Olímpics amb bones sensacions i després de ser segon a la seva sèrie dels 110 metres tanques accedeix directament a les semifinals. Un registre de 13.28 per a ell, que està completant el millor any de la seva trajectòria esportiva. Tindrà opcions de ser finalista olímpic.
Índia lluitarà per les medalles!
El partit entre Índia i la Gran Bretanya del torneig masculí d’hoquei herba ho ha tingut tot. Duel de quarts de final entre dues bones seleccions en què Índia ha hagut de remar molts minuts a contracorrent després que un dels seus jugadors rebés una targeta vermella (merescuda) i jugués amb un home menys. La Gran Bretanya no ha sabut aprofitar la superioritat i el partit ha acabat amb empat a 1.
Als Shoot-out, ple de gols per als asiàtics i dues errades dels britànics han donat l’accés a semifinals a un equip que llueix un joc atractiu al camp. A Tòquio van tornar al podi del seu esport predilecte després de 41 anys d’absència. Repetiran a París?
Jaël Bestué, 4a a la seva sèrie dels 200
Males notícies per a la velocista de Sant Cugat del Vallès. Jaël Bestué ha acabat quarta amb un temps de 23.17 i no ha pogut accedir a les tres primeres places que donaven accés directe a les semifinals. La catalana s’assegura disputar la repesca, on haurà de lluitar per la classificació.
Shericka Jackson també renuncia als 200
Candidata indiscutible a ser la reina de la velocitat a París, fa tres dies va anunciar que renunciava a córrer els 100 metres llisos i que ho fiava tot als 200. Doncs bé, a les primeres sèries d’aquesta competició Shericka Jackson tampoc s’ha presentat. Fa unes setmanes apuntava a ser la vencedora en ambdues proves i fins i tot candidata a fer perillar els rècords mundials vigents. De fet, en 200, té una marca extraordinària: 21.41.
La velocitat jamaicana no surt del pou: recordem que ahir Shelly-Ann Fraser-Pryce també va renunciar a córrer les semifinals dels 100. Espectacle deslluït, doncs, a París 2024.
El dolor de Carolina Marín
Imatge colpidora per començar aquest matí de diumenge al torneig individual femení de bàdminton. A les semifinals olímpiques i dominant el marcador amb un set guanyat i avantatge al segon, quan ho tenia tot encaminat per accedir a la final, el genoll ha tornat a fallar.
Llàgrimes immediates de desconsol en saber que tornava a patir una lesió que s’albira de gravetat al genoll que li ha fet passar un calvari els darrers anys. Estrella del bàdminton mundial, Carolina Marín va formar part durant dos anys el CB Pitiús eivissenc malgrat viure’ls en plena lesió.
La sensació d’injustícia és òbvia per a una jugadora que només el físic li ha impedit de mostrar el domini que va tenir, per exemple, a Rio 2016 amb la medalla d’or.