Estrenem podcast: neix Calgary 88

2 minuts de lectura
Aquest mes de juny comença l’aventura de Calgary 88, un podcast en català per oferir una mirada singular al món de l’esport.

Calgary 88 és el primer podcast de la revista Fosbury, un programa per descobrir territoris de la mà dels esportistes dels Països Catalans, amb converses tranquil·les per conèixer en profunditat la trajectòria, les inquietuds i el seu vincle amb un indret de casa nostra o de qualsevol altre lloc del món. L’esport és passió i esforç, però també cultura, geografia i curiositats, i de tot plegat anirà Calgary 88, un nom de record olímpic que forma part del nostre imaginari col·lectiu gràcies a Antònia Font.

Des de la Fosbury feia temps que rumiàvem provar el format podcast, que estem convençuts que pot ser un bon complement a la lectura reposada i amb continguts a fons que treballem a la revista en paper i als articles, entrevistes i reportatges (sovint més lligats a l’actualitat) que publiquem a la web. El podcast té el seu propi ritme i to, i una manera diferent de connectar amb la comunitat fosburiana que ens ve de gust provar. Estrenem podcast de 52 minuts, doncs, en període de proves, amb l’esperança que us faci companyia amb esportistes que tenen moltes coses a dir i que puguem aportar curiositats i una manera de veure el món amb segell Fosbury.

El primer Calgary 88: Grècia amb Albert Español

Calgary 88 s’estrena viatjant al bressol de l’olimpisme clàssic i modern: Grècia. Per descobrir-la ens acompanya Albert Español, un dels millors jugadors catalans de waterpolo de la darrera dècada. Actualment a les files del Tenerife, on exerceix de jugador-entrenador, té un palmarès extens amb una lliga de campions, deu lligues a l’estat espanyol, podis en mundials i dos diplomes olímpics assolits a Londres 2012 i Rio 2016. Español va viure una temporada a Atenes enrolat a les files de l’Olympiacos, amb qui va proclamar-se campió de lliga, i va viure una experiència esportiva i vital que ara comparteix amb tots els oients de la Fosbury.

Al llarg del programa enregistrat als estudis de Ràdio Molins de Rei també tenim temps per fixar-nos en Vangelis, la Katiuixa grega o els Jocs Olímpics Intercalats de 1906.

També podeu escoltar-lo sense sortir de la Fosbury:

3 reflexions d’Albert Español

La gent:

Grècia és un país molt amable, amb gent molt bona, que se sol quedar al seu país. Se’n van de vacances a les seves illes i no necessiten res més, perquè consideren que el seu país és la bomba”
La llengua:
Grècia és el bressol de la nostra civilització i ells ho tenen molt clar. Però quan estàs allà i comences a llegir, és cert que tenen raó, que moltíssimes coses venen de la cultura grega. Vaig estudiar grec, em vaig apuntar a un curs i vaig aprendre a escriure i a llegir de nou, que és tota una experiència. Ara em defenso una miqueta amb el grec, puc mantenir una conversa bàsica, encara me’n recordo. És un idioma que m’agrada molt i em porta bons records”
El waterpolo:
A Grècia els equips grans tenen moltes seccions i la gent ho viu moltíssim. Els clubs d’aquí de waterpolo normalment només tenen una altra secció de natació. Allà són el Panathinaicos, l’AEK, l’Olympiacos… clubs gegants amb molts recursos. El que és molt bonic és que la gent d’allà li és igual seguir waterpolo, futbol o escacs, perquè són fanàtics del club. Van allà amb bengales i es passen el partit cantant com uns autèntics hooligans. Passa amb qualsevol equip i en waterpolo això només passa a Grècia”.
Fotografia de portada: Ràdio Molins de Rei.