Una de les imatges icòniques dels Alps l’ofereix, sens dubte, el Mont Cerví. Apareix a totes bandes i exerceix de potent atracció tant per a turistes com per a alpinistes experts. És un dels pics que supera els 4.000 metres (4.478) i ho fa de forma contundent. La forma piramidal que acompanya els seus darrers metres ha esdevingut un repte històric. De fet, la primera ascensió es remunta fins a meitat del segle XIX, l’any 1.865. Sens dubte, el Cerví és una muntanya imponent.
Al llarg de l’any, nombroses expedicions ataquen el cim, encara que la xifra es redueix durant l’hivern per les condicions de neu i gel i el conseqüent augment de la dificultat tècnica. Una d’aquestes expedicions ens ofereix un vídeo curt i francament bonic. Són els darrers metres de l’ascensió d’una cordada d’alpinistes. Després de 1.200 metres d’ascensió d’escalada sostinguda, ja s’entreveu el cim. I el buit a banda i banda del petit fil de neu que van trepitjant, certament, impressiona.
Adrénaline – Ski : Sur le sommet du mont… por adrenaline
El rècord de Kilian Jornet
La muntanya, també coneguda com a Matterhorn o Cervino, va ser un dels escenaris en què Kilian Jornet va optar per trencar un rècord i establir-ne un de nou, estratosfèric. Va aconseguir-ho el mes d’agost de 2013 i va trigar 2 hores i 52 minuts en pujar i baixar del cim. Pantalons curts i vambes. Quin fenomen! Més endavant altres esportistes també han provat de batre el rècord únic de l’ascensió. Dan Arnold el va deixar, el 2015, en una hora i 46 minuts.