Els setze millors equips del continent cara a cara en un esport en que hi ha més igualtat i nivell en un europeu que en un Mundial. És cert que no hi haurà seleccions potents com Brasil, Qatar o Tunísia, però tampoc hi haurà cap selecció dèbil. Setze equips que saben que no poden despistar-se contra cap rival si no volen quedar fora de la lluita per les medalles.
Els grups
Al grup A hi ha l’amfitriona Croàcia, Suècia, Sèrbia i Islàndia. Un grup potentíssim on saltaran espurnes.
Al grup B hi trobem la França (sense el nord-català Ludovic Fabregas que està de baixa des del novembre), que es jugarà el passi amb la cada cop més potent Noruega, Bielorrússia i Àustria.
Al grup C, el cap de sèrie és Alemanya, que tindrà a tres seleccions bàltiques de rivals: Macedònia, Montenegro i Eslovènia.
I per últim, al grup D hi trobem a la selecció espanyola –entrenada per Jordi Ribera i amb gran representació catalana– que se les haurà amb Dinamarca, la República Txeca i Hongria (classificada, però ja no entrenada per Xavi Sabaté).
Les grans absents
Sens dubte destaquen les absències de les selecció de Rússia (va acabar tercera al seu grup de classificació per darrere de Suècia i Montenegro) i Polònia (última de grup).
Tampoc hi serà la Romania entrenada per Xavi Pascual. No és que sorprengui que no hi siguin, però cal recordar que van postular-se a ser-hi quan (després de superar dues fases prèvies) van començar la fase de classificació amb dues sorprenents victòries contra Bielorrússia i Polònia (notícia a Cathandbol). Al final, però, van acabar tercers de grup per darrere de Bielorrussia (8 punts) i Sèrbia (8), i amb els mateixos punts (4) però per davant de Polònia. Això sí, de les quatre derrotes dues per la mínima. En seguirem l’evolució molt atents.