La V Jornada Inclusiva recorda els Jocs Paralímpics de Barcelona del 1992

1 minut de lectura

La V Jornada Inclusiva, celebrada avui al Passeig Lluís Companys de Barcelona, ha servit un any més per divulgar entre la ciutadania l’esport adaptat i per realitzar un homenatge als esportistes catalans de les quatre Federacions Catalanes d’esport adaptat participants als Jocs Paralímpics de Barcelona’92. Hi ha participat el representant territorial de l’Esport a Barcelona, Santi Siquier.

També hi han donat suport David Escudé, comissionat d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, i Maite Fandos, diputada d’Esports de la Diputació de Barcelona, que han estat acompanyats dels presidents de les federacions organitzadores i altres dirigents i personalitats del món de l’esport.

Aquesta edició ha comptat amb el patrocini de la companyia Liberty Seguros, a través del seu projecte #Sesalen, gràcies al qual ha participat a la jornada la jove promesa mundial de tennis en cadira de rodes, Daniel Caverzaschi, que ha jugat amb els més petits. Durant tota la jornada, els visitants han practicat esports adaptats com tennis, esgrima, bàsquet i hoquei en cadira de rodes, i quadrubgi, entre altres. Pel que fa al V Trofeu Jornada Inclusiva de petanca, hi han participat més de 20 esportistes, amb victòria final per la tripleta del Club Gibda.

A més, i amb motiu del 25è aniversari dels Jocs Paralímpics de Barcelona 92, s’han homenatjat tots els esportistes catalans de les quatre federacions que van competir en aquest històric esdeveniment. La jornada ha estat organitzada per les quatre federacions catalanes que aglutinen l’esport adaptat: la d’Esports per a Cecs, la de Paralítics Cerebrals, l’ACELL i la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FCEDF).

L’esdeveniment vol promoure la pràctica de l’esport entre el col·lectiu de ciutadans i ciutadanes amb discapacitat generant una situació d’igualtat de condicions amb la resta de població. També pretén aportar informació al públic assistent sobre les diferents modalitats esportives que poden practicar les persones amb discapacitat per promoure la pràctica de l’esport adaptat.