La Secretaria General de l’Esport s’implica en la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

1 minut de lectura

El secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, ha llegit avui el manifest de la Secretaria General de l’Esport (SGE) amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, que es celebra el proper diumenge 3 de desembre.

La Secretaria General de l’Esport ha volgut manifestar, així, el “ferm compromís del Govern de Catalunya en promoure, protegir i garantir que totes les persones amb discapacitat puguin gaudir plenament de l’activitat física i l’esport en igualtat d’oportunitats i no-discriminació”.

Aquesta aposta de l’executiu es realitza “amb la convicció plena de la necessitat de construir una societat i un esport que respecti la diferència i que garanteixi l’accessibilitat i el disseny universal, seguint les directrius referents als drets i llibertats fonamentals establertes per l’Organització de les Nacions Unides i la Convenció Internacional sobre els Drets de les persones amb discapacitat”.

Un nombrós grup de treballadors i treballadores de la SGE s’han reunit per participar en la lectura del manifest a l’Espai Activa’t de la seu de l’organisme a Esplugues de Llobregat. A banda de Gerard Figueras, també hi era present el director del Consell Català de l’Esport, Antoni Reig, i membres de l’equip directiu.

El Govern vol animar el sector esportiu català a fer costat a la iniciativa i reivindicar els drets d’aquest col·lectiu, a través de la lectura dels manifestos per part de les entitats i la realització d’activitats vinculades.

Quin és l’estat de salut del català a l’esport?

Nova revista en paper a la venda.

Fes possible la Fosbury! Associa’t-hi!