Presentada a Lleida la Copa del Món de Canoe Eslàlom de la Seu d’Urgell

2 minuts de lectura

El representant territorial de l’Esport a Lleida, Joan Segura, ha assistit avui a la seu de la Diputació de Lleida a la presentació de la final de la Copa del Món de Canoe Eslàlom (piragüisme), que se celebrarà del 8 al 10 de setembre al Parc Olímpic de la Seu d’Urgell i en què competiran 272 participants de 37 països d’arreu del món.

copamoncanoeweb.jpg_1358990412

Després de disputar-se les proves prèvies a Praga (República Txeca), del 16 al 18 de juny; Augsburg (Alemanya), del 23 al 25 de juny; Markkleeberg (Alemanya), del 30 de juny al 2 de juliol, i Ivrea (Itàlia), de l’1 al 3 de setembre, la final de la Seu d’Urgell comptarà amb 272 participants, entre canoistes i caiaquistes, entre els quals una bona representació de catalans, d’un total de 37 països com Alemanya, Andorra, Argentina, Austràlia, Àustria, Bèlgica, Brasil, Canadà, Croàcia, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Estats Units, França, Gran Bretanya, Hongria, Irlanda, Itàlia, Japó, Kazakhstan, Marroc, Nepal, Noruega, Nova Zelanda, Països Baixos, Polònia, Portugal, República Txeca, Rússia, Senegal, Suècia, Suïssa, Tailàndia, Togo, Ucraïna, Xile i la Xina.

La delegació espanyola estarà integrada per 12 palistes. En caiac (K1) masculí, els tres palistes estatals seran Samuel Hernanz, Joan Crespo, amb llarga experiència en les Copes del Món disputades a la Seu d’Urgell en edicions anteriors, i David Llorente. La modalitat masculina de canoa (C1) comptarà amb la presència d’Ander Elosegi, que va quedar 8è en els JJOO de Rio 2016, Miquel Travé i Daniel Marzo. En la categoria femenina de caiac (K1), competirà Maialen Chourraut, que va aconseguir una medalla d’or en els passats Jocs Olímpics de Rio 2016 millorant el bon resultat obtingut en els JJOO de Londres 2012, en què va assolir el bronze. L’acompanyaran Irati Goikoetxea i Marta Martínez, bronze en la categoria de caiac a la Copa del Món de Canoe Eslàlom de la Seu d’Urgell al 2015. En canoa femenina (C1), la prova comptarà amb la participació de les palistes Núria Vilarrubla, esportista catalana que aquesta temporada ha aconseguit la medalla de plata en C1D a Augsburg, Annebel Van der Knijff i Klara Olazabal. Finalment, David Llorente, a banda del K1, participarà també en la modalitat d’Eslàlom Cros (CSLX) masculina.

El representant de la Generalitat, que ha compartit la presentació amb el vicepresident tercer de la Diputació de Lleida, Gerard Sabarich; l’alcalde de la Seu d’Urgell, Albert Batalla; el president de la Federació Catalana de Piragüisme, Joan Ignasi Rosell, i del gerent del Parc del Segre, Francesc Ganyet, ha afirmat “que un dels aspectes a valorar positivament és la vinculació que s’ha creat amb el centre d’alt rendiment, en què entrenen esportistes de gran nivell que després poden participar en campionats com aquest.”