Munté: “La ‘Volta’ Ciclista a Catalunya és una prova molt arrelada al nostre país i forma part de la història cultural i esportiva de Catalunya”

1 minut de lectura

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha presidit la presentació de la 97a ‘Volta’ Ciclista a Catalunya, juntament amb el secretari general d’Esport, Gerard Figueras. La consellera ha destacat la ‘Volta’ com “una gran festa del ciclisme, que forma part de la història cultural i esportiva del nostre país”, i ha assegurat que “parlar de ciclisme és parlar de valors com l’esforç, la superació, la solidaritat o el sacrifici”.

Munté ha subratllat la implicació del Govern de la Generalitat amb la ‘Volta’ Ciclista a Catalunya, perquè és “una prova molt arrelada al nostre país i perquè considerem l’esport un pilar bàsic de la nostra societat”.

La consellera també ha lliurat les Medalles d’Honor de la ‘Volta’ a Joaquim Rodríguez, Juan José Artero, Rafael González, Josep Maria Farràs i Antonio Sánchez “per la seva dedicació i la seva tasca personal”. En  aquest sentit, ha felicitat totes les persones que “han aportat el seu temps, la seva feina, la seva il·lusió i la seva empenta per fer possible la 97a edició de la ‘Volta’”.

L’acte ha comptat també amb la presència de David Escudé, comissionat d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona; Josep Salom, diputat d’Esports de la Diputació de Barcelona, i el director general de la ‘Volta’ Ciclista a Catalunya, Ruben Peris, a banda de representants de Diputacions i Ajuntaments per on passarà la cursa.

La ‘Volta’ ha presentat un recorregut dur, exigent i espectacular. Una edició molt il·lusionant que se celebrarà del 20 al 16 de març i que comptarà amb 25 equips i 192 ciclistes, entre els quals destaquen el murcià Alejandro Valverde (Movistar Team), el britànic Chris Froome (Team Sky) i el madrileny Alberto Contador (Trek-Segafredo). Durant la presentació, s’ha descobert el cartell oficial d’aquesta 97a edició, obra del pintor de Vilanova i la Geltrú Lluís Amarè.